Abiant Uitzendgroep

Welkom op de profielpagina van Abiant Uitzendgroep

Achter de naam Abiant zit een organisatie die al meer dan vijftig jaar personeel bemiddelt. In die vijftig jaar heeft Abiant zich ontwikkeld van een agrarische specialist tot een allround personeelsbemiddelaar. Abiant levert nog steeds de agrarische vakkrachten. Maar nu ook o.a. hoveniers, chauffeurs, metselaars, secretaresses, grondwerkers, productiemedewerkers en vakantiekrachten.

Verbreding en groei

In de eerste twintig jaar van haar bestaan levert de coöperatie uitsluitend personeel aan agrariërs. Begin jaren ‘80 komt de verbreding naar andere sectoren en andere diensten. In 1995 begint Abiant met het uitzenden van personeel. In datzelfde jaar wordt een tweede vestiging geopend. Daarna gaat het snel. In rap tempo komen er nieuwe diensten en vestigingen bij.

Fusies

In de jaren ’70 fuseren de kleine coöperaties tot grotere. Dat proces gaat door tot in 2000 de laatste twee coöperaties in de provincie Groningen fuseren tot Agrarische Bedrijfsverzorging Groningen (AB Groningen).

Abiant in Duitsland

In 2006 gaat Abiant de grens over naar Duitsland en neemt een technisch uitzendbureau over. In Noord-Duitsland, tot aan de Poolse grens, levert Abiant nu uitzendmedewerkers. Net als in Nederland, gedreven en vakkundig personeel. Dat gebeurt vanuit meerdere vestigingen in Noord-Duitsland.

 

Missie

Coöperatie voor agrarische bedrijfsverzorging Abiant biedt haar leden bedrijfscontinuïteit bij ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden en/of afwezigheid door het, tegen kostendekkend tarief, beschikbaar stellen van agrarische vakkrachten.

 

Visie
Coöperatie Abiant wil een stabiele coöperatie zijn met leden in Noord-Nederland en Noord- Duitsland die klantgericht werkt en kwaliteit levert. Abiant wil in Noord-Nederland en Noord-Duitsland marktleider zijn in de personeelsbemiddeling in de agrarische sector en toonaangevend in de aanverwante sectoren.
Abiant is een aantrekkelijke werkgever die werknemers boeit en bindt en in hen investeert.

De dochterondernemingen van Coöperatie Abiant leveren op commerciële basis personeel en diensten aan zowel leden als klanten. De dochterondernemingen dragen bij aan het financiële resultaat en vergroten de financiële slagkracht van de coöperatie. Ze dragen zo bij aan de continuïteit van de coöperatie en het garanderen van de dienstverlening aan de leden.

De grootste dochterondernemingen zijn gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van personeel. Zij leveren bekwame vakkrachten met een gezonde dosis werklust op vooral lbo- en mbo-niveau. Abianters zijn echte doorpakkers die denken verbinden met doen.

Een voortdurend veranderende samenleving en economische conjunctuur vragen veel aanpassingsvermogen van ondernemers en werknemers. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zijn nimmer in balans. In hun zoektocht naar personeel hebben ondernemers behoefte aan een personeelsbemiddelaar die zorgt dat het goed komt: Abiant.