Alert, focus op veiligheid

Welkom op de profielpagina van Alert

Alert werkt als een radar die de alarmsignalen van risico’s herkent op basis van ervaring en vakkennis. Wij schatten de risico’s voor u in en adviseren over een adequate aanpak om ongewenste situaties te voorkomen. Door veiligheid als totaal te zien wordt het een concept dat door u en ons geoptimaliseerd en gewaarborgd kan worden. Samen met u nemen we de verantwoordelijkheid voor een complete visie en gezamenlijke aanpak en leggen we de focus op veiligheid.

Compleet veiligheidsconcept
Onze organisatie legt zich binnen vijf disciplines toe op het aanbieden van een compleet veiligheidsconcept. We verzorgen enerzijds advies op het gebied van bedrijfsveiligheid. Daarnaast detacheren we een diversiteit aan (veiligheids)personeel. Om ons advies in praktijk te brengen en onze medewerkers te faciliteren biedt Alert tevens een ruim assortiment aan veiligheidsmiddelen en services. We verzorgen tevens opleidingen op maat en bieden een pakket aan standaard (herhalings)cursussen. Tot slot hebben wij sinds kort ook een volledig opgeleid en getraind Rescue Team welke ingezet kan worden om reddingen te verrichten uit besloten ruimtes en op hoogte.

Bedrijfsveiligheid & advies
Iedere organisatie is verplicht om de veiligheid van haar medewerkers, klanten en producten te waarborgen. Alert biedt u de middelen en diensten om dit te realiseren en wijst u op de risico’s in en om uw organisatie. Samen met u nemen we de verantwoordelijkheid voor een complete visie en gezamenlijke aanpak en leggen we de focus op veiligheid.
Onze veiligheidskundigen brengen met behulp van een complete scan de risico’s van uw bedrijfsprocessen in kaart. Dit resulteert in een adviesrapport met concrete actiepunten waarmee uw bedrijfsveiligheid gewaarborgd wordt. Alert ondersteunt u daarnaast graag bij de implementatie van deze adviezen. Door de jarenlange ervaring van onze veiligheidskundigen op alle niveaus zijn wij in staat om de vertaalslag te maken van beleid naar uitvoering.
De toegevoegde waarde van onze medewerkers is dat zij alert zijn tijdens het werk binnen uw organisatie. Wij functioneren op operationeel, tactisch en strategisch niveau zodat u altijd voorzien bent van de juiste aanpak. Als allround dienstverlener bieden wij, afgestemd op uw organisatie en wensen, naast advies ook alle middelen en services. Alert biedt u op basis van ervaring, inzicht en een ruim productaanbod de juiste oplossing in uw veiligheidsvraagstuk.

Detachering & flex
Alert biedt op alle niveaus personeelsoplossingen op het gebied van veiligheid. Onze veiligheidskundigen worden ingezet ter ondersteuning of vervanging van uw eigen veiligheidsmedewerkers. Wij leveren daarnaast tevens brandwachten, veiligheidswachten en mangatwachten die op tijdelijke of langdurige basis ingezet kunnen worden. Onze medewerkers beschikken over de juiste opleidingen en ruime werkervaring. Het team van Alert biedt u flexibele en ter zake kundige arbeidskrachten.

 

Veiligheidsmiddelen & services
Alert biedt een groot scala aan veiligheidsmiddelen om uw en/of onze eigen mensen te voorzien van de juiste materialen. Wij kunnen dit zowel op basis van verhuur, lease als verkoop realiseren. Dankzij onze ervaring en faciliteiten is onderhoud tevens in goede handen bij Alert.
In ons assortiment onder meer:
– Gasmeetapparatuur
– Adembescherming
– Valbeveiliging
– Blusmiddelen
– PBM’s en reddingsmiddelen
– Eerste Hulp materialen

Opleidingen
Alert is goed in het opzetten en verzorgen van opleidingen en trainingen die specifiek zijn toegesneden op uw organisatie. Denk hierbij aan werken op hoogte, werken met gevaarlijke stoffen, toolboxmeetings, enzovoort. Alert biedt daarnaast diverse standaard opleidingen op het gebied van veiligheid, zoals VCA, EHBO en BHV. Wij verzorgen onze opleidingen samen met deskundige partners.

Rescue team
Het redden van mensen uit besloten ruimten en het doen van hoogtereddingen is een vak apart waarvoor gedegen opleiding en ruime ervaring noodzaak zijn. Alert biedt u een optimale oplossing.
Het Rescue Team van Alert bestaat uit vijf personen, waarvan een bevelvoerder (Rescue Team Leader) en vier hulpverleners (Rescue Team Members). Ons Rescue Team is opgeleid voor het redden uit besloten ruimten en het doen van hoogtereddingen.
Het team wordt bijgestaan door een HVK die van iedere besloten ruimte of situatie een Risico Analyse vooraf maakt en samen met de bevelvoerder de preventieve maatregelen alsook de reddingsmethodes bij de denkbare scenario’s in een procedure vastlegt.
Ons Rescue Team beschikt over de nieuwste reddingsmethodes en materialen en wordt periodiek getraind door de specialisten van de Rope Access Group. Zij verrichten op de plaats van incident levensreddende handelingen als voorbereiding op het transport van getroffenen en werken daarbij nauw samen met ambulancepersoneel.

Op deze pagina leest u ons laatste nieuws.