Roelofs

Welkom op de profielpagina van Roelofs

 

Roelofs is een familiebedrijf dat midden in de samenleving staat. Werken aan de openbare ruimte betekent voor ons werken aan de toekomst

Wat kunnen we morgen beter doen?

Oprichter Herman Roelofs

Roelofs is dé koploper in innovatie op het gebied van infra. Met onze brede aanpak leveren wij betekenis en toegevoegde waarde aan de ontwikkeling en realisatie van infrastructurele projecten. Onze expertise ligt onder andere op het gebied van gebiedsontwikkeling, mobiliteit, water, riolering en grondstoffen. Wij werken aan onderscheidende, innovatieve en duurzame oplossingen van de hoogst mogelijke kwaliteit, mét oog voor het klimaat.

Door steeds te kijken wat we morgen beter kunnen doen, blijven we innoveren en zorgen wij voor meer waarde aan ruimteSamen met onze partners en klanten werken wij aan een concreet doel: In 2030 willen wij namelijk 100% klimaatneutraal werken.

De organisatie telt ruim 270 medewerkers en werkt vanuit het hoofdkantoor in Den Ham en vanuit vestigingen in Stadskanaal, Steenwijk, Sneek, Veenendaal en Spijkenisse.

 

www.roelofsgroep.nl

 

OP ZOEK NAAR EEN WERKOMGEVING DIE UITDAGEND, EERLIJK EN MOTIVEREND IS?

Bekijk hier alle vacatures

 

Kijk hier voor het laatste nieuws

 

De afgelopen jaren is gebleken dat de werkwijze van Roelofs goed aansluit op de eisen en wensen binnen de industrie. Onze regionale aanwezigheid, korte lijntjes, de combinatie van ons ingenieursbureau met de uitvoeringstak én ons brede dienstenpakket zijn hierin onderscheidend. Ook zijn wij in staat om onder de strenge veiligheidsvoorwaarden en procedures te werken.

Niets zo frustrerend als de productieprocessen stagneren door externe oorzaken. Dat geldt ook voor de private markt en binnen de industrie. Het terrein speelt hier vaak een grote rol in. Verstoppingen van rioleringssystemen, overstromingen na extreme neerslag en lekkages van ondergrondse leidingen zijn slechts enkele voorbeelden.

Advies- en uitvoeringspartner

Zowel rechtstreeks voor de industrie als voor de bouwers in de industrie verzorgt Roelofs alle voorkomende en benodigde GWW werkzaamheden. Door de dynamiek en specifieke klantwensen kent de industrie vaak nieuwe inzichten tijdens de uitvoering. Met de inzet van onze verschillende kennisclusters weten we snel tot pragmatische oplossingen te komen. Zo maken wij regelmatig gebruik van bodemradar met Infrafocus om de ondergrond te verkennen. Ook van rioleringssystemen is veel interne kennis aanwezig door onze expertise Water en Riolering en dochterbedrijf Flua leidingrenovatie.

Bijkomend voordeel is dat we korte lijnen hebben met gemeenten, waterschappen en bevoegd gezag. Hierdoor kunnen we oplossingen snel en grondig afstemmen. Vooral bij onvoorziene omstandigheden is dat al meer dan eens waardevol gebleken.

Bouwbedrijven

Naast het werken voor de industrie, werken wij ook veel voor de bouwers die actief zijn in deze markt. Vaak in een bouwteamsamenwerking waar ‘best for project’ onze visie is. Tijdens de bouw is van wezenlijk belang dat voortgang niet in knel komt. Meestal zijn naast ontwerp- of logistieke problemen ook onvoorziene omstandigheden in ondergrond, vergunningseisen of omgevingsinvloeden daar de oorzaak van. Roelofs heeft bewezen snel en slagvaardig hier een oplossing voor te bedenken. waardoor problemen tijdig voorkomen kunnen worden dan wel de gevolgen beperkt blijven.

Met Roelofs is de opdrachtgever verzekerd van een snelle en slimme probleemanalyse tot juiste ontwerp- en materiaalkeuze en een optimale uitvoering. Hierbij worden de primaire bedrijfsprocessen zo min mogelijk gehinderd. Korte lijntjes en slagvaardigheid, daar staan we voor!

Bekijk hier referentieprojecten Roelofs Industrie