Roelofs

Welkom op de profielpagina van Roelofs

Als ontwerpende aannemer richt Roelofs zich op duurzame en circulaire vernieuwing van de infrastructuur en onderscheidt zich als kennisbedrijf op het gebied van milieu, mobiliteit, riool- en infratechniek en als leverancier van GWW-grondstoffen.

Roelofs heeft de kennis, vaardigheden en ervaring in huis om de integrale (her)inrichting van de openbare ruimte te kunnen verzorgen: van ontwikkeling en ontwerp tot en met uitvoering, beheer en onderhoud en eventueel financiering. Er wordt gewerkt vanuit de volgende expertisegebieden:

 • Gebiedsontwikkeling
 • Mobiliteit
 • Water, Riolering en Ecologie
 • Energie en Milieu
 • Verharding en Techniek
 • Beheer en Onderhoud
 • Grondstoffen

De kracht van Roelofs ligt met name in de advisering en realisatie van middelgrote en kleine opdrachten, via innovatieve contracten, voor (semi)overheden en/of private partijen.

Roelofs heeft de ambitie om een toonaangevende middelgrote onderneming te zijn, die op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier bouw- en infraprojecten ontwikkelt en realiseert en nauw en innoverend samen te werken met klanten, medewerkers en eindgebruikers.

De organisatie telt ruim 220 medewerkers en werkt vanuit het hoofdkantoor in Den Ham en vanuit vestigingen in Stadskanaal, Steenwijk, Sneek, Veenendaal en Spijkenisse.

 

 Roelofs biedt als eerste in de Benelux compleet verkeersonderzoek vanuit de lucht

Als eerste in de Benelux kan Roelofs nu verkeersonderzoek uitvoeren vanuit de lucht. Met behulp van bijvoorbeeld drones worden opnames gemaakt die met software van DataFromSky worden geanalyseerd. Dit is efficiënter en betrouwbaarder dan traditioneel verkeersonderzoek, en levert daarnaast ook nog eens veel meer gegevens.

Bij verkeersonderzoek vanuit de lucht worden alle bewegingen tot in het kleinste detail bijgehouden. Aan de hand van de gemaakte beelden is het mogelijk zeer nauwkeuring de verkeerspatronen te identificeren. Met de software kunnen HB-matrices gemaakt worden, maar kan bijvoorbeeld ook achteraf op elke gewenste locatie de snelheid gemeten worden, zowel gemiddeld als maximaal. Dit is mogelijk bij kruispunten, wegvakken en overige verkeersruimtes. Kortom, op alle locaties die moeilijk vanaf de straat te identificeren zijn, maar waarvoor onderzoek vanuit de lucht meer inzicht geeft in de verkeerspatronen.

De voordelen van verkeersonderzoek vanuit de lucht:

 • Exacte gegevens omtrent verkeersstromen, snelheid, acceleratie, oversteekbaarheid, wachtrijen en verliestijden
 • Betrouwbaar, gedetailleerd onderzoek zonder beïnvloeding van het verkeersgedrag
 • Volledig verkeersonderzoek, zonder tussenkomst van personen
 • Hulpmiddel om de veiligheid te verbeteren
 •  Perfect communicatie-instrument voor organisaties, burgers en politiek

Beheerders krijgen op deze manier dus veel meer informatie over de verkeerssituatie dan bij een traditioneel onderzoek. Naast kruispunten en wegvakken is dit systeem ook geschikt voor bijvoorbeeld parkeerterreinen, evenementen, stationsomgevingen en terminals.

Lees meer op www.kruispuntanalyse.nl

Kijk voor het laatste nieuws op http://www.roelofsgroep.nl/nieuws/