Buss Port Logistics transporteert de zwaarste monopiles ter wereld

14 aug 2016Nieuws

De onderneming voert naast de terminal-handling voor het eerst ook het transport uit

Hamburg, 15 augustus 2016. De onderneming Buss Port Logistics heeft zijn werkzaamheden voor zeetransport en opslag van monopiles voor het toekomstige Offshore windpark Veja Mate succesvol afgesloten. Sinds begin maart is Buss Port Logistics verantwoordelijk voor het zeetransport en de op- en overslag van de grootste en zwaarste monopiles tot nu toe. De funderingselementen voor de offshore windparken wegen bijna 1.300 ton per stuk. Het offshore team van Buss Port Logistics was verantwoordelijk voor de handling van de 67 monopiles vanaf de fabriek in Rostock tot en met de overdracht van de componenten aan het installatieschip aan de kade van Orange Blue Terminals in de Eemshaven.

Buss Port Logistics nam de stalen pijpen met een lengte tot 84,5 m en een diameter tot 7,8 m direct over van de producent EEW Special Pipe Construction in de haven van Rostock en verzorgde de verlading op een reeds klaarliggend zeegaande ponton. Martin Schulz, Head of Offshore Logistics: „Wij hebben voor het eerst het complete pakket van verscheping en alle bijbehorende transportdiensten aangeboden. Daarbij hoort het charteren van de ponton en van de sleepboot „WULF 7“ evenals de reis- en routeplanning. Bij de realisatie van dit project hebben we nauw samen gewerkt met onze partner Otto Wulf GmbH & Co. KG.“

De verscheping vanaf Rostock gebeurde als near-shore transport naar de eigen Orange Blue Terminal (OBT) in de Nederlandse Eemshaven. Daar was de volledige terminallogistiek in handen van Buss Port Logistics: van het lossen en de opslag op speciaal opgeworpen zandbedden (gravel dunes) tot en met het gereedzetten aan de kade voor de overdracht aan het installatieschip.

De Eemshaven heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de belangrijkste basishavens voor de op-en overslag van offshore componenten. Het offshore windpark Veja Mate word door Offshore WindForce (OWF) gebouwd op ongeveer 130 kilometer ten noorden van de Eemshaven in het Duitse deel van de Noordzee.

 

Buss Port Logistics focust in de toekomst meer op offshore

Voor de realisatie van dit project heeft Buss Port Logistics nieuw materieel ter beschikking gesteld. Voor het transport van de monopiles over de terminal in Rostock werden eigen SPMT-aslijnen (Self-Propelled Modular Transporter) gebruikt. Martin Schulz merkt op: „Deze investering is niet alleen belangrijk geweest voor de realisatie van onze nieuwste opdracht, maar een intentieverklaring over de toekomstige focus van Buss Port Logistics. Wij zullen de bedrijfstak offshore nog verder uitbreiden en op lange termijn versterken.“

 

  


Meer nieuws in deze categorie