Economic Board Groningen lanceert uitgebreide EBG AdviesregelinG voor ondernemers

28 feb 2017Nieuws

De Economic Board Groningen (EBG) lanceert op 1 maart een nieuwe regeling om ondernemers in Noord-Groningen te helpen: de EBG AdviesregelinG. Daarmee kunnen ondernemers tot 50% korting krijgen op advieskosten voor het schrijven van een businessplan, beoordeling van de haalbaarheid van een investeringsproject, het aanvragen van risicofinanciering en bedrijfsoverdracht.

De kosten van een externeadviseur naar keuze worden voor de helft vergoed, waarbij de bijdrage van EBG maximaal € 2.500 is. Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit.

EBG helpt ondernemers met goede plannen. Daar hoort niet alleen het verstrekken van financiering bij, maar ook het bieden van hulp. Als vervolg op de Voucherregeling Externe Expertise Financiering (VEEF) die in 2016 liep, is nu de EBG AdviesregelinG opgezet. Deze regeling biedt nog meer mogelijkheden voor ondernemers om met hun eigen adviseur te sparren.

De regeling geldt voor ondernemers in de volgende negen gemeenten (of voor ondernemers die hier actief willen worden):

Slochteren, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, De Marne, Ten Boer, Loppersum, Bedum en Winsum.

 

Peter Arnold Jellema, bestuurslid financiën en bedrijfsvoering bij EBG: “Juist in de wirwar van regelingen die er voor ondernemers zijn, willen wij het simpel houden. Laagdrempelig, toegankelijk en snel zijn de sleutelwoorden. EBG wil het ondernemers in Noord-Groningen gemakkelijker maken om van hun ideeën goede plannen te maken, daarom hebben we de EBG AdviesregelinG gelanceerd.” De regeling is open tot en met 31 december 2017 of zolang er genoeg budget is. Er is in totaal € 180.000 beschikbaar. Meer informatie, voorwaarden en criteria staan op http://www.economicboardgroningen.nl/financiering/ebg-adviesregeling.

Ondernemers kunnen hun aanvraag indienen door middel van een account via het digitale loket van SNN.

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer
Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer