Hewa verschaft werk aan vijftien mensen van Werkplein Fivelingo

31 jul 2019Nieuws

Hewa Light & Cable Solutions uit Roden en Werkplein Fivelingo uit Appingedam hebben een contract getekend voor het assembleren van 10.000 LED-lichtarmaturen voor fietsenstallingen op NS-stations.

Ongeveer vijftien medewerkers vanuit de Participatiewet zijn door dit contract voor een jaar verzekerd van werk.

 

Duurzaam en sociaal Hewa Light & Cable Solutions levert de LED-armaturen aan spoorbeheerder ProRail. Ze vervangen de oude TL verlichting die ProRail tot nu toe gebruikt in de fietsenstallingen in heel Nederland; een duurzame en besparende operatie.

De drie meter lange armaturen zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur.

De eindassemblage is specialistisch werk want de kunststofdelen worden gelijmd met een speciale lijmtechniek.

 

Startschot in Appingedam

Directeur-eigenaar Henk Warners van Hewa en bestuursvoorzitter Meindert Joostens van Werkplein Fivelingo gaven het startschot voor de werkzaamheden op 25 juli 2019 in Appingedam. Onder toeziend oog van Werkpleindirecteur Bart Lensink bekeken ze daarna de assemblagelijn.

Werkplein Fivelingo is blij met het duurzame en sociale karakter en de hoogwaardige werkzaamheden die met deze opdracht gemoeid zijn. Ook de manier waarop directeur Warners van Hewa het sociale aspect van de opdracht invult spreekt aan; hij is regelmatig op Werkplein om te ondersteunen en te adviseren bij de eindmontage. Mede daardoor zijn alle partijen verzekerd van een hoogwaardig eindproduct.

 

 

 

 

 

Op de foto: Bart Lensink, Meindert Joostens en Henk Warners bij de assemblage

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer