Hewa verschaft werk aan vijftien mensen van Werkplein Fivelingo

31 jul 2019Nieuws

Hewa Light & Cable Solutions uit Roden en Werkplein Fivelingo uit Appingedam hebben een contract getekend voor het assembleren van 10.000 LED-lichtarmaturen voor fietsenstallingen op NS-stations.

Ongeveer vijftien medewerkers vanuit de Participatiewet zijn door dit contract voor een jaar verzekerd van werk.

 

Duurzaam en sociaal Hewa Light & Cable Solutions levert de LED-armaturen aan spoorbeheerder ProRail. Ze vervangen de oude TL verlichting die ProRail tot nu toe gebruikt in de fietsenstallingen in heel Nederland; een duurzame en besparende operatie.

De drie meter lange armaturen zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur.

De eindassemblage is specialistisch werk want de kunststofdelen worden gelijmd met een speciale lijmtechniek.

 

Startschot in Appingedam

Directeur-eigenaar Henk Warners van Hewa en bestuursvoorzitter Meindert Joostens van Werkplein Fivelingo gaven het startschot voor de werkzaamheden op 25 juli 2019 in Appingedam. Onder toeziend oog van Werkpleindirecteur Bart Lensink bekeken ze daarna de assemblagelijn.

Werkplein Fivelingo is blij met het duurzame en sociale karakter en de hoogwaardige werkzaamheden die met deze opdracht gemoeid zijn. Ook de manier waarop directeur Warners van Hewa het sociale aspect van de opdracht invult spreekt aan; hij is regelmatig op Werkplein om te ondersteunen en te adviseren bij de eindmontage. Mede daardoor zijn alle partijen verzekerd van een hoogwaardig eindproduct.

 

 

 

 

 

Op de foto: Bart Lensink, Meindert Joostens en Henk Warners bij de assemblage

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer
Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer