Order Aalbers van SPIE Nederland in de Eemshaven

23 apr 2017Nieuws

Aalbers Installatietechniek in Nieuw-Buinen heeft een belangrijke opdracht van SPIE Nederland voor de aanleg van een licht- en krachtinstallatie bij Holland Malt Eemshaven in de wacht gesleept.

Holland Malt – een onafhankelijke, internationaal opererende mouterij en actief op alle continenten – gaat de mouterijcapaciteit in de Groningse Eemshaven fors uitbreiden.

SPIE, de Europese leider in multi-technische diensten op het gebied van energie en communicatie, werkt mee aan de capaciteitsuitbreiding van de mouterij van Holland Malt.

Met de uitbreiding worden in de Eemshaven twee zogeheten state-of-the-art torens bijgebouwd, waarmee de capaciteit wordt verdubbeld van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar.

De verwachte groei van de wereldwijde bierconsumptie en de groei in opkomende markten biedt grote kansen voor de mouterij van Holland Malt, dat de ambitie heeft om van de mouterij in de Eemshaven één van de grootste en meest duurzame van Europa te maken.

Aalbers is inmiddels begonnen met de voorbereidingen. Na verwachting wordt in mei gestart met de elektrotechnische werkzaamheden in de nieuwe torens. De werkzaamheden zijn eind dit jaar afgerond, zodat de productie begin 2018 kan beginnen.

Bron: kanaalstreek.nl

Meer nieuws in deze categorie