Wagenborg Offshore levert Shell tweede werkschip

21 nov 2017Nieuws


Een illustratie van het nieuwe werkschip.

Wagenborg Offshore in Delfzijl brengt voor Shell UK en de NAM een tweede onderhoudsschip voor boorplatforms in de vaart. Een haastklus voor dochterbedrijf scheepswerf Niestern Sander.

Het gaat om een zogeheten ‘Walk-to-Work’ schip, waarmee vooral kleinere boorplatforms in het zuidelijke deel van de Noordzee kunnen worden onderhouden.

Eerder leverde Wagenborg de samen met de NAM ontwikkelde Kroonborg voor dit werk af. Het schip beschikt over apparatuur om snel en veilig over te stappen op boorplatforms. Het gebruik van schepen maakt de kostbare inzet van helikopters.

Shell UK heeft haast met de komst van het schip. Daarom is afgezien om een zusterschip van de Kroonborg te bouwen. ,,Daarmee zou gauw anderhalf jaar zijn gemoeid’’, aldus woordvoerder Guus van der Linde.

Om in het voorjaar een schip voor Shell in de vaart te kunnen brengen heeft de rederij een in aanbouw zijnd schip van de Noorse werf Ulstein gekocht. Deze zal in vier maanden bij Niestern Sander in Delfzijl worden omgebouwd van bevoorradingsschip tot werkschip met kranen en personeelsaccommodatie.

Evenals de Kroonborg beschikt het nieuwe schip over Dynamic Positioning, een computergestuurd systeem om op zee op dezelfde plaats te kunnen blijven liggen.

Bron: Dvhn http://www.dvhn.nl/economie/Wagenborg-Offshore-levert-Shell-tweede-werkschip-22677788.html

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer