Wagenborg Offshore levert Shell tweede werkschip

21 nov 2017Nieuws


Een illustratie van het nieuwe werkschip.

Wagenborg Offshore in Delfzijl brengt voor Shell UK en de NAM een tweede onderhoudsschip voor boorplatforms in de vaart. Een haastklus voor dochterbedrijf scheepswerf Niestern Sander.

Het gaat om een zogeheten ‘Walk-to-Work’ schip, waarmee vooral kleinere boorplatforms in het zuidelijke deel van de Noordzee kunnen worden onderhouden.

Eerder leverde Wagenborg de samen met de NAM ontwikkelde Kroonborg voor dit werk af. Het schip beschikt over apparatuur om snel en veilig over te stappen op boorplatforms. Het gebruik van schepen maakt de kostbare inzet van helikopters.

Shell UK heeft haast met de komst van het schip. Daarom is afgezien om een zusterschip van de Kroonborg te bouwen. ,,Daarmee zou gauw anderhalf jaar zijn gemoeid’’, aldus woordvoerder Guus van der Linde.

Om in het voorjaar een schip voor Shell in de vaart te kunnen brengen heeft de rederij een in aanbouw zijnd schip van de Noorse werf Ulstein gekocht. Deze zal in vier maanden bij Niestern Sander in Delfzijl worden omgebouwd van bevoorradingsschip tot werkschip met kranen en personeelsaccommodatie.

Evenals de Kroonborg beschikt het nieuwe schip over Dynamic Positioning, een computergestuurd systeem om op zee op dezelfde plaats te kunnen blijven liggen.

Bron: Dvhn http://www.dvhn.nl/economie/Wagenborg-Offshore-levert-Shell-tweede-werkschip-22677788.html

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer