275 nieuwe banen in Eemshaven door komst staalbedrijf

22 dec 2017Nieuws

Het staalverwerkende bedrijf Van Merksteijn International gaat een fabriek vestigen in de Eemshaven. Dat levert 275 nieuwe banen op.

'Het gaat voor een groot deel om banen op mbo-niveau en ik neem aan dat Groningers hier zeker op kunnen solliciteren. Het gaat trouwens om fte's, dus mogelijk dat het meer dan 275 banen oplevert', aldus verslaggever Steven Radersma.

Staaldraad

De hoofdvestiging van Van Merksteijn is in Almelo. Het bedrijf maakt wapeningsproducten, hekwerkpanelen en verzinkt draad. Het halffabricaat dat daarvoor nodig is, staaldraad, wordt straks in de Eemshaven geproduceerd. Nu moet het nog worden geïmporteerd. 

Schroot

Het staaldraad wordt gemaakt van gereinigd staalschroot dat wordt gewalst. Het Twentse bedrijf vindt de Eemshaven een goede locatie omdat daar grote hoeveelheden schroot per schip kunnen worden aangevoerd. 

250 miljoen euro

Van Merksteijn neemt in de Eemshaven een terrein van 28 hectare in gebruik. Dat is omgerekend een oppervlakte van 56 voetbalvelden. Vrijdagmiddag is de grondtransactie met Groningen Seaports ondertekend. Met de komst van het bedrijf is een investering gemoeid van ongeveer 250 miljoen euro. 

Van Merksteijn wil de nieuwe fabriek in 2020 in gebruik nemen.

 

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer