Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

15 mrt 2023Nieuws

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit

Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw van ca. 67.000 vierkante meter. Het bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit 6 individuele units waarvan 35% reeds is verhuurd.

Necron heeft voor de Eemshaven gekozen vanwege de unieke strategische positie van dit gebied, met directe verbindingen van en naar Scandinavië en daarnaast is Nederland en de rest van Europa uitstekend te bereiken via het spoor en de weg. Deze ontwikkeling biedt daarom niet alleen kansen voor transporteurs en logistieke bedrijven maar ook voor bedrijven in de energietransitie en andere sectoren.

Deze ontwikkeling is mede tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met Groningen Seaports en architectenbureau Rau, de specialist op het gebied van circulair bouwen. De oplevering staat gepland in april 2024.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer