Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

15 mrt 2023Nieuws

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit

Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw van ca. 67.000 vierkante meter. Het bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit 6 individuele units waarvan 35% reeds is verhuurd.

Necron heeft voor de Eemshaven gekozen vanwege de unieke strategische positie van dit gebied, met directe verbindingen van en naar Scandinavië en daarnaast is Nederland en de rest van Europa uitstekend te bereiken via het spoor en de weg. Deze ontwikkeling biedt daarom niet alleen kansen voor transporteurs en logistieke bedrijven maar ook voor bedrijven in de energietransitie en andere sectoren.

Deze ontwikkeling is mede tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met Groningen Seaports en architectenbureau Rau, de specialist op het gebied van circulair bouwen. De oplevering staat gepland in april 2024.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Peperduur cruiseschip onderweg naar Eemshaven

Peperduur cruiseschip onderweg naar Eemshaven

Dit maakt de Silver Nova een van de meest luxueuze schepen ooit van Meyer Werft Voor het eerst in jaren laat Meyer Werft weer een cruiseschip afbouwen in de Eemshaven. En niet zomaar een schip. De Silver Nova is een van de meest luxueuze, duurste en innovatiefste...

Lees meer
Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer