Collé Rental & Sales stabiliseert in het eerste half jaar

13 jul 2020Nieuws

‘Eerste 6 maanden 2020 wisselend op de verschillende onderdelen’

Collé Rental en Sales bestaat al meer dan 120 jaar en heeft al veel meegemaakt in deze periode. De oorlogsjaren maar ook economische crises, jaren dertig en tachtig. Ondanks de crises is het bedrijf er steeds sterker uit gekomen. De verwachting is dat het bedrijf ook sterker uit de corona crisis komt.

De eerste 6 maanden van 2020 zijn voor Collé heel wisselend op de verschillende onderdelen. Ook Collé heeft tijdens de eerste maanden van de corona crisis een terugval gehad in omzet, met name bij de divisie Events (winnaar bij EVENTS Business Awards 2020 in de categorie Machineverhuur). Dat is ook heel begrijpelijk daar alle events in de afgelopen maanden zijn geannuleerd. Echter door actief te investeren in mensen en middelen in de afgelopen periode, maar ook in de komende periode, is de omzet gestabiliseerd en zal er ook weer groei zijn.

Collé investeert continue in het moderniseren en vernieuwen van de totale verhuurvloot. Bij het vernieuwen van de vloot ligt de focus op het vergroten van het aandeel elektro machines. Dit resulteert enerzijds in het verjongen van de vloot en anderzijds in een nog breder aanbod van machines voor de klant.

De totale machinevloot bestaat momenteel uit meer dan 15.000 machines in de productgroepen: material handling, grondverzet, werken op hoogte, hijs & heftechniek, stroom – licht & lucht, klimaatbeheersing en opslag & logistiek. Het betreft hoogwerkers, wielladers, verreikers, wieldumpers, graafmachines, heftrucks en nog veel meer. De top 5 aantal machines:

  • 1. Hoogwerkers
  • 2. Heftrucks
  • 3. Verreikers
  • 4. Grondverzetmachines
  • 5. Aggregaten/mobiele lichtmasten

Naast machines investeert Collé ook in de divisie Projects met het aanbieden van complete en volledig ‘custom made’ ingerichte units. De units kunnen worden voorzien van data- & stroomaansluitingen, airco’s, sanitair en meubilair. Naast het ‘custom made’ maken van de units, verzorgt Collé ook het transport, de opbouw en het bedrijfsklaar maken van de tijdelijke accommodaties.

Door de crisis moeten bedrijven reorganiseren en mensen laten afvloeien, echter bij Collé groeit het aantal medewerkers. Collé is steeds op zoek naar nieuwe collega’s. Op dit moment werken er meer dan 600 mensen bij Collé in de Benelux en Duitsland. Ook de komende maanden blijft Collé actief op zoek naar vakmensen/specialisten in verschillende disciplines zoals techniek en transport. Collé heeft nagenoeg alle kernactiviteiten in eigen beheer waardoor zij de klanten volledig kunnen ontzorgen.

Collé groeit qua vestigingen. Inmiddels zijn er 6 vestigingen in Nederland. In Sittard zijn het hoofdkantoor en de divisies Verhuur, Verkoop, Projects, en Safety & Training gevestigd. Naast Nederland heeft Collé een vestiging in België, 1 in Luxemburg en 7 in Duitsland.

Ook qua vestigingen wil Collé expanderen in Nederland, België en Duitsland. Dit kan enerzijds zijn door autonome groei van nieuwe vestigingen of het overnemen van bestaande (verhuur)bedrijven. Binnenkort opent vestiging nummer 8 in Duitsland. Collé voert sinds 2011 een proactief MVO-beleid. Naast de verschillende doelstellingen voor People, Planet en Profit is de CO2 footprint een belangrijk kengetal. Het kengetal daalt ieder jaar, sinds 2015. Met trots roept Collé: ‘Blauw, is het nieuwe groen!’.

In 2019 zijn de verschillende MVO-doelstellingen weer behaald en voor de komende jaren wordt de lat steeds hoger gelegd. Op dit moment bestaat een groot deel van de totale machinevloot uit elektrische machines. Doelstelling 2023: de helft van de totale machinevloot moet elektrisch zijn. Collé heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Collé Rental & Sales uw partner voor elk project

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer