Contitank investeert voor miljoenen in productie-uitbreiding in het Delfzijlse havengebied

10 aug 2018Nieuws

Contitank, een opslagbedrijf voor plantaardige en dierlijke oliën en vetten, gevestigd in het Delfzijlse havengebied,  heeft vandaag een start gemaakt met een aanzienlijke productie-uitbreiding. Hiermee zijn miljoenen euro’s gemoeid. 

De productiecapaciteit omvat in eerste instantie een verhoging van 26.000 ton naar ca.40.000 ton per jaar. Hiervoor zijn extra opslagtanks nodig voor de plantaardige en dierlijke oliën die vanaf vandaag op transport naar Delfzijl zijn gebracht. 'Een belangrijke dag voor ons bedrijf ', vertelt directeur Joris Hoogenbosch. “Het is voor Contitank een aanzienlijke investering in de toekomst”.

In eerste instantie worden er vier nieuwe tanks van 28 meter hoog en een diameter van zesenhalf meter geleverd. Eind september komen er nog drie bij. Contitank investeert daarnaast in de vergroening van de chemie.  Samen met Groningen Seaports is er een project in voorbereiding waarbij grondstoffen via een nieuwe ondergrondse infrastructuur uitgewisseld kunnen worden.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer