Cruiseschip Odyssey of the Seas bereikt Eemshaven

28 feb 2021Nieuws

Het cruiseschip Odyssey of the Seas van de Meyer Werft in het Duitse Papenburg is zondagmorgen aangekomen bij de Eemshaven. Rond 7.00 uur meerde het kolossale schip aan.

Tijdens het verblijf in de Eemshaven zal het schip met een lengte van ruim 347 meter en ruim 41 meter breed, enkele proefvaarten op de Noordzee maken. Daarna vertrekt de Odyssey naar Bremerhaven, waar het verder wordt afgebouwd.

Soepele vaart

De Odyssey begon zaterdagmorgen in alle vroegte aan zijn reis. Rond 3.30 uur werden de trossen los gegooid in Papenburg, waarna het via de Ems naar de Dollard werd gesleept. De reis naar de Eemshaven is zonder problemen verlopen.

De Odyssey of the Seas zal na oplevering voor de rederij Royal Caribbean International gaan varen. Het cruiseschip biedt dan plaats aan vijfduizend passagiers.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer