DelfSail heeft eigen Anthem!

1 jun 2016Nieuws

DelfSail heeft een eigen muziek tune! Het zogeheten anthem- Better Days (Official Anthem DelfSail)- wordt gebruikt ter promotie van het evenement. Hiermee heeft de stichting een primeur. Ze is de eerste Sail met een eigen muziek tune. DelfSail heeft voor het nummer de samenwerking gezocht met de talentvolle DJ Sir Felix uit Delfzijl. Onder het mom van de slogan van DelfSail “a festival of energy” heeft DelfSail bewust gekozen voor talent uit de regio “want we hebben veel energie en talent in de regio, daar mogen we trots op zijn en dat moeten we zeker laten zien”, aldus DelfSail directeur Cor Boots. Felix zijn cijfers op de online digitale muziekservice Spotify zijn hoger dan gerenommeerde artiesten als Miss Montreal of Roel van Velzen!

Sir Felix Sir Felix verzorgt voor DelfSail een professionele tune. Naast het produceren van de titelsong zal de DJ op 2 juli een show verzorgen tijdens het evenement. Hoewel Felix in de omgeving al behoorlijk aan bekendheid heeft gewonnen, is hij blij met de samenwerking. “Het is een win-winsituatie en voor mij extra leuk omdat ik uit Delfzijl kom, ” stelt de producer. “Ik ken DelfSail als een grote happening en het is mooi om daar nu mijn steentje aan bij te dragen. Voor een regio als Oost-Groningen is DelfSail een schitterende impuls en een kans om zich te tonen.” aldus Felix.

In de muziekwereld is Felix een gerespecteerd talent dat nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het grote dancefestival Tomorrowland plaatste zijn plaat 'Hope' in 2014 al in de top tien en hij sprong er in het verleden al uit tijdens een talentenjacht op het Amsterdams Dance Event. Sir Felix werd ontdekt door een bureau in Zwitserland, produceerde al voor één van de sublabels van top-DJ Armin van Buuren en werd door artiest Matt Simons gevraagd een remix te maken van de monsterhit ‘’Catch and Release’’.

 

Het nummer

Het nummer is een lekker beachy housenummer vol energie. De vocal is geschreven door Curtis Richa die nauw samenwerkt met de uitgever van Felix, BMG Talpa Music. Hij heeft in het verleden meegeschreven aan albums en singles voor Jennifer Lopez, Rihanna en Craig David. Tegenwoordig focust hij zich vooral op dance en heeft geschreven voor Tiësto, Hardwell en meest recentelijk de single ‘No Worries’ van David Guetta en Disciples.

 

Het nummer wordt 3 juni gereleased en is hier te beluisteren.

Meer nieuws in deze categorie