Duitse chemiereus neemt Delfzijlster bedrijf over

16 sep 2015Nieuws

GRONINGEN – Het Duitse chemieconcern Evonik neemt PeroxyChem in Delfzijl over. Dit Delfzijlster bedrijf maakt waterstofperoxide.
Met de overname breidt Evonik zijn productiecapaciteit voor waterstofperoxide uit. Het bedrijf heeft al fabrieken in Belgie, Duitsland en Zwitserland.

Waterstofperoxide
De waterstofperoxide wordt gebruikt als milieuvriendelijk bleek- en oxidatiemiddel, bijvoorbeeld om papier te bleken maar ook in de textielwereld en de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie.

Evonik is actief in meer dan honderd landen. In 2013 behaalden de 33.000 werknemers een omzet van 12,9 miljard euro.

Personeel overgenomen
Bij PeroxyChem in Delfzijl werken 47 mensen. Zij zullen allemaal, samen met de klantenportefeuille, worden overgenomen door Evonik.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer