Fietssnelweg actief getest door Commissaris van de Koning Rene Paas

7 feb 2018Nieuws

Een aantal weken geleden is gestart met de aanleg van het eerste deel van de ‘Fietssnelweg’ tussen Groningen en Assen langs het Noord Willemskanaal. Tijdens het brengen van een bedrijfsbezoek aan Heuvelman Ibis, de aannemer van het fietssnelweg-project tussen Haren en Groningen, legde vandaag de Commissaris van de Koning, de heer Paas, fietsend de eerste kilometers af over het nieuwe fietspad.

De nieuwe fietssnelweg zorgt voor betere bereikbaarheid Met deze ‘Fietssnelweg’ willen de provincies Groningen en Drenthe in samenwerking met de gemeenten Groningen, Haren, Tynaarlo en Assen, versterken en de bereikbaarheid vergroten. “Met de komst van de fietsroute wordt de bereikbaarheid van Groningen en Assen voor de fietsende forens en scholier veel beter, aldus Paas.

Beter Benutten: samenwerking tussen het Rijk, de regio en het bedrijfsleven De snelle fietsroute is onderdeel van het pakket Beter Benutten in de Regio Groningen-Assen. Een programma waarin het Rijk, de regio en het bedrijfsleven samenwerken om de bereikbaarheid van onze regio over de weg, het water en het spoor te verbeteren. Erik Stuut, algemeen directeur Heuvelman Ibis te Delfzijl: “Het aanleggen van deze fietssnelweg dient via het water, het Noord Willemskanaal, te gebeuren. Deze manier van werken is ons op het lijf geschreven”.

Een impuls voor het toerisme De snelle fietsverbinding zorgt niet alleen voor een goede bereikbaarheid van de Regio Groningen-Assen. “De fietsroute draagt bij aan een duurzame samenleving, stimuleert het toerisme en daarnaast houdt fietsen de mens gezond, zegt de heer Paas met een glimlach. Niets fijner dan op een dag als deze de eerste meters over de fietssnelweg af te mogen leggen”.

Bron: HeuvelmanIbis

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer