Fietssnelweg actief getest door Commissaris van de Koning Rene Paas

7 feb 2018Nieuws

Een aantal weken geleden is gestart met de aanleg van het eerste deel van de ‘Fietssnelweg’ tussen Groningen en Assen langs het Noord Willemskanaal. Tijdens het brengen van een bedrijfsbezoek aan Heuvelman Ibis, de aannemer van het fietssnelweg-project tussen Haren en Groningen, legde vandaag de Commissaris van de Koning, de heer Paas, fietsend de eerste kilometers af over het nieuwe fietspad.

De nieuwe fietssnelweg zorgt voor betere bereikbaarheid Met deze ‘Fietssnelweg’ willen de provincies Groningen en Drenthe in samenwerking met de gemeenten Groningen, Haren, Tynaarlo en Assen, versterken en de bereikbaarheid vergroten. “Met de komst van de fietsroute wordt de bereikbaarheid van Groningen en Assen voor de fietsende forens en scholier veel beter, aldus Paas.

Beter Benutten: samenwerking tussen het Rijk, de regio en het bedrijfsleven De snelle fietsroute is onderdeel van het pakket Beter Benutten in de Regio Groningen-Assen. Een programma waarin het Rijk, de regio en het bedrijfsleven samenwerken om de bereikbaarheid van onze regio over de weg, het water en het spoor te verbeteren. Erik Stuut, algemeen directeur Heuvelman Ibis te Delfzijl: “Het aanleggen van deze fietssnelweg dient via het water, het Noord Willemskanaal, te gebeuren. Deze manier van werken is ons op het lijf geschreven”.

Een impuls voor het toerisme De snelle fietsverbinding zorgt niet alleen voor een goede bereikbaarheid van de Regio Groningen-Assen. “De fietsroute draagt bij aan een duurzame samenleving, stimuleert het toerisme en daarnaast houdt fietsen de mens gezond, zegt de heer Paas met een glimlach. Niets fijner dan op een dag als deze de eerste meters over de fietssnelweg af te mogen leggen”.

Bron: HeuvelmanIbis

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer