HOC Opleiding en Training verhuist

29 okt 2018Nieuws

Aangeblazen door de groeiende economie groeit HOC Opleiding en Training uit zijn jasje. De specialist voor opleidingen en trainingen op het gebied van heffen, hijsen en veiligheid verhuist in twee stappen naar een nieuwe locatie in Tynaarlo, waar veel meer binnen- en vooral buitenfaciliteiten aanwezig zijn. Veel meer fysieke armslag.

HOC Opleiding en Training verzorgt opleidingen en trainingen op het gebied van transport, logistiek en veiligheid. Je kunt geen hef- of hijsmachine bedenken of HOC heeft er een of meer opleidingen of cursussen voor. Alleen al 50.000 heftruckchauffeurs hebben hun opleiding genoten bij of zijn getraind door het Zuidlaarder bedrijf, dat nu dus verhuist naar Tynaarlo.

Directeur Hilda Bolhuis vertelt: ‘We merken al een tijd, dat de economie echt aantrekt. Of het nu gaat om de bouw of de industrie, de schoonmaakbranche of de logistieke dienstverlening, overal zien we een toenemende vraag naar cursussen. Het is gewoon lastig om die in te plannen vanwege de enorme drukte binnen de bedrijven. Het komt zelfs voor dat ingeplande cursussen worden uitgesteld of dat we noodgedwongen uitwijken naar de avonden of de zaterdagen.’ Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, is de locatie in Zuidlaren te klein geworden. Daarom heeft Bolhuis besloten om te verhuizen naar Tynaarlo. ‘Voor de hoogwerkers, autokranen en verreikers hebben we daar veel meer armslag.

De heftruckopleidingen blijven voorlopig in Zuidlaren, maar komen uiteindelijk ook naar onze nieuwe locatie aan de A28, waar we dan een speciale heftruckhal gaan bouwen.’ En zo professionaliseert HOC Opleiding en Training met meer leslokalen, meer praktijkruimte en natuurlijk meer trainers.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer