Kredietunie Eemsregio presteert boven verwachting

28 apr 2016Nieuws

Tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering in Hotel Spoorzicht te Loppersum van de Kredietunie Eemsregio heeft het bestuur de cijfers gepresenteerd over 2015. 2015 was het eerste volledige boekjaar van de Kredietunie Eemsregio vanaf haar oprichting in april 2014.

Het ledenaantal van de Kredietunie is toegenomen met 16 leden. Totaal had de Kredietunie op 31 december 2015 42 leden. Er zijn in 2015 6 kredieten verstrekt, veelal met mede financiering van het Economic Board Groningen. In totaal heeft de Kredietunie Eemsregio tot eind 2015 8 kredieten verstrekt aan MKB-ers in de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum. Tot en met april 2016 heeft de Kredietunie alweer 4 kredieten verstrekt.

Fred Bagnay, voorzitter van de Kredietunie, is blij met dit resultaat. Door het verlenen van deze kredieten is werkgelegenheid behouden en gecreëerd. Volgens Bagnay gaat het om totaal 12 (per april 2016 zelfs 16) voltijds banen, wat volgens hem niet alleen goed is voor de werkgelegenheid maar ook voor leefbaarheid.

Financieel gaat het de Kredietunie voor de wind: Over 2015 keert zij boven de minimale kredietvergoeding van 1% nog 3% aan haar leden uit, waardoor het totaalrendement 4% op het ingelegde geld bedraagt. Een hele prestatie in tijden dat bij gewone banken een kredietvergoeding kleiner dan 1% eerder regel dan uitzondering is. De prognose voor 2016 is ook positief. Niet uitgesloten wordt dat het resultaat van 2016 nog groter wordt dan 2015.

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer