Miljoenen voor verbeteren Eems

8 mrt 2018Nieuws

Het kabinet trekt 16 miljoen euro uit voor het verbeteren van de waterkwaliteit van de Eems.

 

Het bedrag is een onderdeel van 275 miljoen euro die de ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Schouten (Landbouw en Natuur) de komende vier jaar extra uittrekken voor het aanpakken van knelpunten in ons land op het gebied van natuur en waterkwaliteit.

Brouwersdam

Een groot deel van het geld, 75 miljoen euro, is bedoeld voor het Grevelingenmeer. Voor dat bedrag wordt er een grotere doorlaat aangelegd in de Brouwersdam, zodat de waterkwaliteit kan worden verbeterd.

,,Natuur en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De doorlaat in de Brouwersdam en het kwelderproject in de Eems-Dollard zijn hier goede voorbeelden van’’, aldus Schouten.

In een brief aan de Kamer leggen beide bewindslieden vandaag de plannen verder uit.

Ernstig vervuild

Overheden, bedrijfsleven en natuurorganisaties werken al jaren samen bij de aanpak van de problemen in de Eems. De rivier is ernstig vervuild door modder, ten gevolge van het vele baggeren voor de scheepvaart. Er wordt gewerkt aan projecten om slib uit de rivier te hergebruiken, bijvoorbeeld voor de verbetering van akkers en voor het ophogen van dijken.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bijeenkomsten 2024

Bijeenkomsten 2024

Wij hebben voor 2024 data geprikt voor de Eemshaven.Info-bijeenkomsten. Alvast handig om te noteren. Uiteraard ontvangen genodigden tijdig nadere informatie. 23 mei: Flonk: thema-lunchbijeenkomst 13 juni: Delfsail ontbijtbijeenkomst 27 juni: Golfevent Eemshaven.info...

Lees meer