N33: werkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven; februari en maart 2024

16 feb 2024Nieuws

Vanaf maandagochtend 19 februari tot halverwege maart 2024 voeren we grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. Na de laatste vorstperiode is het asfalt van de N33 tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven op vele locaties kapot gegaan.

Zowel de bovenlaag als de tussenlaag van dit deel van de N33 is beschadigd. Houd rekening met verkeershinder.

Ingrijpen is nu nodig

De schade is zodanig en op zo’n grote schaal, dat de weg niet meer voldoet aan de eisen en er ingrijpend herstel nodig is. Er stond al groot onderhoud gepland aan de N33 tussen Zuidbroek en de Eemshaven.

Door de afgelopen vorst- en dooiperiode is de kwaliteit van het asfalt van de N33 echter snel slechter geworden, waardoor ingrijpen nu noodzakelijk is.

In 2 fases werken aan de N33

De wegwerkzaamheden vinden plaats in 2 fasen.

Fase 1

In fase 1 wordt vanaf knooppunt Zuidbroek tot Appingedam nieuw asfalt aangebracht in de beide rijrichtingen. Deze werkzaamheden vinden plaats op:

  • 19 februari 02.00 tot 28 februari 2024 18.00 uur

Deze data zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Fase 2

In fase 2 wordt nieuw asfalt aangebracht op het weggedeelte van Appingedam tot de Eemshaven, eveneens in beide rijrichtingen. Deze werkzaamheden vinden plaats op:

  • 28 februari 18.00 tot 17 maart 2024 18.00 uur

Als de werkzaamheden door slechte weersomstandigheden gehinderd worden zal het werk mogelijk tot een week uitlopen.

Omleidingsroutes N33

Tijdens de werkzaamheden is een deel van de N33 gestremd. In fase 1 is het gedeelte van knooppunt Zuidbroek tot Appingedam gestremd en in fase 2 is er een stremming van Appingedam tot de Eemshaven. Houd rekening met verkeershinder.

Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingsroutes beschikbaar. Deze routes worden met gele borden aangegeven.

Bron: Rijkswaterstaat

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer