N33: werkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven; februari en maart 2024

16 feb 2024Nieuws

Vanaf maandagochtend 19 februari tot halverwege maart 2024 voeren we grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. Na de laatste vorstperiode is het asfalt van de N33 tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven op vele locaties kapot gegaan.

Zowel de bovenlaag als de tussenlaag van dit deel van de N33 is beschadigd. Houd rekening met verkeershinder.

Ingrijpen is nu nodig

De schade is zodanig en op zo’n grote schaal, dat de weg niet meer voldoet aan de eisen en er ingrijpend herstel nodig is. Er stond al groot onderhoud gepland aan de N33 tussen Zuidbroek en de Eemshaven.

Door de afgelopen vorst- en dooiperiode is de kwaliteit van het asfalt van de N33 echter snel slechter geworden, waardoor ingrijpen nu noodzakelijk is.

In 2 fases werken aan de N33

De wegwerkzaamheden vinden plaats in 2 fasen.

Fase 1

In fase 1 wordt vanaf knooppunt Zuidbroek tot Appingedam nieuw asfalt aangebracht in de beide rijrichtingen. Deze werkzaamheden vinden plaats op:

  • 19 februari 02.00 tot 28 februari 2024 18.00 uur

Deze data zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Fase 2

In fase 2 wordt nieuw asfalt aangebracht op het weggedeelte van Appingedam tot de Eemshaven, eveneens in beide rijrichtingen. Deze werkzaamheden vinden plaats op:

  • 28 februari 18.00 tot 17 maart 2024 18.00 uur

Als de werkzaamheden door slechte weersomstandigheden gehinderd worden zal het werk mogelijk tot een week uitlopen.

Omleidingsroutes N33

Tijdens de werkzaamheden is een deel van de N33 gestremd. In fase 1 is het gedeelte van knooppunt Zuidbroek tot Appingedam gestremd en in fase 2 is er een stremming van Appingedam tot de Eemshaven. Houd rekening met verkeershinder.

Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingsroutes beschikbaar. Deze routes worden met gele borden aangegeven.

Bron: Rijkswaterstaat

Meer nieuws in deze categorie

Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer

Subsidie voor EWE-project Eemhydrogen

Marinus Tabak, COO RWE Generation, postte zojuist het volgende op LinkedIn: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws...

Lees meer
Bijeenkomsten 2024

Bijeenkomsten 2024

Wij hebben voor 2024 data geprikt voor de Eemshaven.Info-bijeenkomsten. Alvast handig om te noteren. Uiteraard ontvangen genodigden tijdig nadere informatie. 23 mei: Flonk: thema-lunchbijeenkomst 13 juni: Delfsail ontbijtbijeenkomst 27 juni: Golfevent Eemshaven.info...

Lees meer