Subsidie voor EWE-project Eemhydrogen

29 apr 2024Nieuws

Marinus Tabak, COO RWE Generation, postte zojuist het volgende op LinkedIn:

Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven.

Dit geweldige nieuws markeert een cruciale stap in het project, waarbij de financiering essentieel is om het project economisch levensvatbaar te maken en de waterstofmarkt zowel in de provincie Groningen als daarbuiten op grootschalig op gang te brengen.

Door schone waterstof te leveren, onder andere aan de chemische fabrieken in Delfzijl, zal Eemshydrogen een significante bijdrage leveren aan het verminderen van de CO₂-uitstoot van industriële bedrijven in de regio.

Bovendien vertegenwoordigt dit project een belangrijke mijlpaal in het realiseren van de Nederlandse ambitie om tegen 2030 op gigawatt-schaal groene waterstof te produceren. Deze ambitie is niet te realiseren als we niet snel opstarten en opschalen.

Het toegewijde team, onder leiding van onze Directeur Waterstof NL, Lijs Groenendaal, heeft hard gewerkt om dit te bereiken. Mijn oprechte dank gaat uit naar Bart Mommers, Floris van Foreest, Michel Groeneveld, Gerard Coster en hun teams voor hun buitengewone inspanningen. Wat een pracht resultaat #teamRWE.

Het is nu aan onze projectmanager, Tim-Tijn Scherpenhuijsen om het project te realiseren. Eind 2024 zullen we, mits alle randvoorwaarden zijn vervuld (o.a. aanleg van infrastructuur) een definitief besluit nemen. We hebben alle vertrouwen in Tim-Tijn, als iemand dat kan, is hij het!

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer