Natuurorganisaties willen meer inzicht in effecten helikopters Eemshaven

11 apr 2016Nieuws

De Waddenvereniging, Natuurmonumenten en de Natuur en Milieufederatie Groningen hebben een zienswijze ingediend over de geplande helikopterstart- en landingsplaats (helihaven) in de Eemshaven.

Het is de bedoeling dat helikopters vanaf de Eemshaven via de vaargeul naar windparken op de Noordzee vliegen. De natuurorganisaties begrijpen dat de Eemshaven als locatie voor een helihaven in aanmerking komt om noodzakelijke onderhoudsvluchten te kunnen uitvoeren. Vanuit de Eemshaven zijn de vliegafstanden immers relatief kort.

Belangrijke voorwaarde voor de natuurorganisaties is dat de natuur nabij de Eemshaven en de Waddenzee zo weinig mogelijk verstoord wordt. De natuurorganisaties willen meer inzicht krijgen in de effecten van helikopters op zeehonden en vogels. In overleg met o.a. Groningen Seaports en de Provincie Groningen hebben de organisaties voorstellen gedaan om hier een zo goed mogelijk beeld van te krijgen.

Lees via onderstaande link de adhesiebetuiging en de zienswijze luchthavenbesluit helihaven van de organisaties.

Bron: natuur en milieu federatie Groningen

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer