Nieuwe Cruise-ship Arvia van de Meyer Werft naar de Eemshaven

5 nov 2022Nieuws

Het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft, de Arvia, zal naar verwachting op zondag 6 november aankomen in de Eemshaven. Het schip zal zaterdag 5 november 2022 Papenburg verlaten en naar de Eemshaven worden overgebracht. Aankomst in Eemshaven staat gepland op zondag 6 november. Na technische en nautische tests zal de Arvia koers zetten naar Bremerhaven voor latere levering aan P&O Cruises (GB).

Het nieuwe cruiseschip is uitgerust met het schoonste voortstuwingssysteem dat momenteel beschikbaar is in de scheepvaart, een LNG-voortstuwingssysteem. Dit betekent dat de Arvia toekomstbestendig is gebouwd en zelfs klimaatneutraal kan worden geëxploiteerd met groen, regeneratief LNG. Nu al worden dankzij de LNG-aandrijving, naast een vermindering van de CO2-uitstoot, stikstofoxiden en fijnstof bijna volledig vermeden – zwaveloxiden worden volledig geëlimineerd. Alle cruiseschepen in het orderboek van MEYER WERFT beschikken momenteel over dit emissiearme voortstuwingssysteem.

Parallel aan de voltooiing van de Arvia worden momenteel nog twee innovatieve cruiseschepen gebouwd op de werf van Papenburg: de Silver Nova voor Silversea Cruises en de Carnival Jubilee voor Carnival Cruise Line. De Silver Nova voor Silversea Cruises zal nieuwe normen stellen voor groen cruisen en zal, naast LNG-motoren, worden uitgerust met ’s werelds grootste brandstofcelsysteem op een cruiseschip. Het schip kan door dit systeem in de haven volledig emissievrij worden geëxploiteerd.

De Arvia, het zusterschip van de Iona, die in 2020 in de vaart kwam, heeft 2.614 hutten en is ontworpen voor 5.200 passagiers. Een van de hoogtepunten aan boord is de SkyDome, een entertainmentruimte met een zwembad waarvan de glazen koepel kan worden geopend.

Voor de Emspassage geldt het volgende schema, dat op korte termijn kan worden uitgesteld afhankelijk van de weers- en getijomstandigheden:

Zaterdag 5 november 2022
ca. 06:30 uur Schip in wachtstand (Papenburg)
ca. 7.00 uur Passeren van de doksluis (Papenburg)
ca. 11:45 uur langs de Friesenbrücke (Weener)
ca. 15:00 uur oversteken van de Jann-Berghaus-brug (Leer)
ca. 18.30 uur aankomst Emssperre (Gandersum)
ca. 22:30 Voorbij de Eemskering

Zondag 6 november 2022
ca. 00:45 uur langs Emden
Het is onbekend hoe laat het schip de Eemshaven zal binnenlopen.

Alle informatie is onder voorbehoud van wind- en weersomstandigheden, waterstanden en dus zonder garantie. Ook op korte termijn zijn tijdverschuivingen mogelijk!

De Arvia zal met ondersteuning van twee sleepboten de reis van de Eems richting de Noordzee omkeren. De overtocht van het schip zal wederom worden uitgevoerd door het team van de Emden Pilot Brotherhood. De Emslotsen voeren de manoeuvres al jaren uit. Ter voorbereiding gebruikt het team state-of-the-art technologie voor een realistische simulatie van het Eemsviaduct in Wageningen (Nederland).

De passage van de Arvia over de Eems zal plaatsvinden met ondersteuning van de Eemskering. De duur van de overtocht wordt altijd zo kort mogelijk gehouden om de scheepvaart op de Eems niet te hinderen. Meer informatie over de functie en werking van de stuwdam op www.nlwkn.niedersachsen.de.

Meer informatie en foto’s zijn beschikbaar op www.facebook.com/meyerwerft, www.youtube.com/meyerwerft en https://meyerwerft.blogspot.de/

 

Bron: Meyer Werft

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer