Nieuwste cruiseschip Meyer Werft ‘Carnival Jubilee’ onderweg naar de Eemshaven

30 okt 2023Nieuws

Maandag 30 oktober zal het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft in Papenburg naar Nederland worden overgebracht via de Eems. De werf staat onder druk om het schip op tijd af te krijgen voor de eerste cruise die al staat gepland voor het eind van het jaar.

Carnival Cruises heeft voorheen enkele reizen geannuleerd. Echter, het schip moet nu op 4 december worden overgedragen, aangezien de eerste cruise gepland is vlak voor kerst en al volledig is volgeboekt. Er is absoluut geen ruimte voor vertraging.

Het schip, de “Carnival Jubilee”, is het eerste schip van de Amerikaanse rederij “Carnival Cruise Line” dat in Duitsland wordt gebouwd. Vanmorgen is het schip met 20 dekken de doksluis bij de werf verlaten en vervolgt zijn weg nu via de Eems. De verwachting is dat het cruiseschip dinsdagochtend zal aankomen in de Eemshaven, waar verdere afwerking zal plaatsvinden.

Geschat tijdschema voor de overtocht via de Eems van de “Carnival Jubilee”:
31 oktober, rond 1.30 uur: Passeren van het Emssperrwerk
31 oktober, rond 3.15 uur: Passeren van Emden

De werfchef, Bernard Meyer, benadrukte vooraf het belang van een tijdige oplevering van het schip. Dit is nog nooit zo belangrijk geweest als bij de “Carnival Jubilee”, aldus Meyer in het werknemersblad. “Het is de sleutel om het vertrouwen van onze klanten in ons te herstellen en daardoor vervolgopdrachten te krijgen.” De oplevering is ook cruciaal voor de financiële situatie van de bedrijvengroep.

De Meyer Werft heeft nog vier andere opdrachten lopen tot eind 2025. Volgens het bedrijf is het al maanden in gesprek met mogelijke nieuwe opdrachtgevers, maar tot dusver zonder succes. Bovendien zijn er andere problemen: onderdelen ontbreken herhaaldelijk, bijvoorbeeld voor de verdere interieurinrichting die de komende weken zal plaatsvinden.

De “Carnival Jubilee” moest volledig opnieuw worden ontworpen. Het nieuwe cruiseschip van de Meyer Werft was oorspronkelijk bedoeld voor de Duitse Aida-rederij. In maart 2021 werd de opdracht echter opnieuw toegekend aan de werf in Papenburg vanwege de moeilijke situatie op de Duitse cruise-markt als gevolg van de pandemie. Het concern moest het interieur van het schip opnieuw ontwerpen. De twee identieke zusterschepen, de “Mardi Gras” en de “Carnival Celebration”, werden onlangs afgeleverd op de Meyer-werf in het Finse Turku.

De 345 meter lange “Carnival Jubilee”, die op vloeibaar aardgas (LNG) zal worden aangedreven, biedt plaats aan meer dan 5.000 passagiers en zal naar verwachting eind dit jaar vanuit Texas aan haar eerste cruise beginnen.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer