Nóg een zonnepark voor de gemeente Delfzijl

7 feb 2016Nieuws

Niet alleen op bedrijventerrein Oosterhorn in Delfzijl komt een zonnepark, ook Wagenborgen kan rekenen op een veld met zonnepanelen. Het park wordt zes hectare groot en komt te staan op een gedeelte van het terrein van het voormalige psychiatrische centrum Groot Bronswijk
'We zijn straks goed voor ruim 36 hectare solarpark in Delfzijl, dat is toch mooi?' lacht wethouder IJzebrand Rijzebol (CDA) van de gemeente Delfzijl. Als het aan hem ligt krijgen meer dorpen in de gemeente zo'n zonnepark.

Oplossing voor lege terreinen?
'Als je terreinen over hebt, waarom niet?' zegt Rijzebol. Als voorbeeld schets hij lege industrieterreinen of voetbalvelden die niet meer gebruikt worden. 'Door de krimp is het misschien niet meer nodig drie voetbalvelden te hebben als club. Dan gebruik je er nog twee voor de sport en op het andere veld komen dan collectoren te staan'.

Win-win situatie
Volgens de wethouder een win-win situatie. 'Lege terreinen krijgen weer een functie en de opbrengst van de collectoren komt ten goede voor het dorp'.


Wanner komen de collectoren?
Wanneer de eerste zonnecollectoren worden geplaatst in Wagenborgen is nog niet duidelijk. 'De eerste stap is donderdagavond gezet door de raad. Ze hebben nu om toestemming gegeven voor zo'n park, nu is de volgende zet voor de initiatiefnemers' zegt Rijzebol.

 

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer