VVD wil snelle komst recyclingbedrijf in Delfzijl

9 feb 2016Nieuws

De Statenfractie van de VVD wil graag dat Van Bentum Recycling Centrale zich in Delfzijl vestigt. Het recyclingbedrijf is goed voor 75 tot 100 nieuwe arbeidsplaatsen, maar de VVD maakt zich zorgen.
Volgens de Statenfractie is de ondernemer door de provincie Groningen in de wachtkamer gezet, omdat 'procedures' nog niet heeft afgerond. 'Als een bedrijf zich wil vestigen, dan moet je juist klaarstaan', aldus statenlid Nico Bakker. 'Maar het vergunningentraject is nog steeds niet afgewikkeld'.

Vragen
De VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld en vindt dat er zo snel mogelijk duidelijkheid moet komen, omdat Van Bentum zich al in 2013 meldde.

Gemeenteraad Delfzijl
Vorige week drong de gemeenteraad van Delfzijl ook al aan op meer snelheid in de ontwikkeling van een toekomstvisie van industrieterrein Osterhorn in Delfzijl. Omdat deze visie nog niet bekend is, kan de Delfzijl geen vergunning verlenen waardoor het bedrijf zich niet kan vestigen.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Zondag 4 september is de Golar Igloo, de eerste FSRU (Floating Storage Regasification Unit) die wordt gebruikt voor Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal, aangekomen in de Eemshaven. Het schip voer met hoog water de Eemshaven binnen. De FSRU kan vloeibaar aardgas (LNG)...

Lees meer
Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Damco Aluminium Delfzijl (Aldel) legt per direct de productie stil vanwege de hoge gas- en stroomprijzen. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer. Eerder op donderdagavond hadden vakbond FNV en de ondernemingsraad van het bedrijf nog hoop op scenario's die op korte...

Lees meer