Toren biedt straks uitkijk op Eemshaven

9 feb 2016Nieuws

 Uitkijken over de bedrijvige Eemshaven, het weidse wad en het achterliggende Hogeland. Dat kan straks vanaf de Groene Poort-toren die nog dit jaar verrijst aan de rand van de haven.

De negen meter hoge uitkijkpost is een initiatief van de stichting WattArt uit Usquert. De gemeente Eemsmond draagt 30.000 euro bij aan de bouw.

De toren is de spil in het ‘Toeristisch Opstappunt' dat is gepland bij de entree naar het havengebied, naast restaurant Wrakkietaria. Daar komen ook parkeerplaatsen, informatieborden en een halteplaats in de beoogde waddenfietsroute Kiek over Diek.

Wethouder Theo Berends is enthousiast. Hij ziet de Groene Poort als een verdere versterking van de toeristische rol die de Eemshaven steeds meer vervult. ,,Het gebied is onderhand een van onze belangrijkste attracties'', stelt de wethouder. ,,Steeds meer mensen zijn nieuwsgierig naar wat daar allemaal gebeurt in die haven.''

Ook de rondvaartboot die vanaf de zomer door de haven vaart, draagt daar aan bij. Evenals het Wad&Zoo-zeeaquarium dat voorjaar 2018 opent bij de Borkum-veerterminal van het Duitse AG Ems en jaarlijks 45.000 bezoekers moet trekken.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer