“Van twijfel over onze kracht kan geen sprake zijn”

20 okt 2016Nieuws

Delfzijl is niet langer in beeld voor de mogelijke ontwikkeling van een proeffabriek voor de verwerking van afvalstoffen tot synthesegas. Het consortium met het Canadese Enerkem gaat zich richten op Rotterdam. Terugkijken stelt site director Johan Visser dat Delfzijl zich prima heeft gemanifesteerd. “We hadden alle steun van de Provincie Groningen en hebben stevig gelobbied met alle stakeholders. Wanneer we op dezelfde wijze met elkaar blijven samenwerken, dan ben ik optimistisch over onze kansen dat zich hier in 2020 daadwerkelijk een nieuwe industriële activiteit zal vestigen.”

 

Ecoketen
Delfzijl is nog steeds in beeld bij Enerkem voor de tweede fabriek mocht daartoe na 2018 worden besloten. Het consortium met AkzoNobel en Enerkem heeft aangegeven met de regio in gesprek te willen blijven om te kijken of hier op middellange termijn een tweede fabriek zou kunnen komen. Daarnaast liggen er nog altijd mogelijkheden in de richting van groen azijnzuur. Visser: “Dat laatste past logischerwijs beter in onze ecoketen van bedrijven waar het product van de één de grondstof voor de ander is.”

 

IJzersterk
De site director heeft geen enkele twijfel over de kracht van Delfzijl. “Wij hebben veel te bieden. Ik ben optimistisch over onze ijzersterke keten en onze goede infrastructuur. Daarnaast hebben we prima contacten en treden we op met verschillende sterke partners. Met de komst van een centrale programmamanager én een gezamenlijke visie voor groei en verduurzaming van industrie, werkgelegenheid en economie in onze regio kijken we uit naar de volgende uitdaging! Wij blijven ons inspannen voor het verder uitbouwen en versterken van de site en van de Eemsdelta regio.”

Bron: Chemiepark Delfzijl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer