Verslag Netwerkbijeenkomst 15 februari 2024

16 feb 2024Bijeenkomsten, Eemshaven, Nieuws

De Eemsdeltahal was op donderdag 15 februari de locatie voor de eerste netwerkbijeenkomst van Eemshaven.info in 2024. Tevens was het de eerste netwerkbijeenkomst georganiseerd door de nieuwe manager Janny Klei.

Janny Klei was voorheen zelf meerdere jaren lid van Eemshaven.info en kent het belang van de netwerkorganisatie voor de regio. Nu als manager hoopt zij de leden te kunnen ondersteunen bij hun activiteiten in de regio Eemsdelta en ze ook te treffen bij de Netwerkbijeenkomsten die minimaal 4x per jaar plaats zullen vinden.

Op het podium werden Anne Arkenbout van Nobian en Erik Brouwer van Sustainable Fuel Plant door Gert Klooster gevraagd naar hun activiteiten in de Eemsdelta.

Anne werkt al meerdere jaren in onze regio en ziet positieve ontwikkelingen. Echter, als plantmanager (in 2023 is Anne uitgeroepen tot plantmanager of the year) zou ze op sommige gebieden wel willen dat dingen sneller gaan. Uiteraard is ze zich daarbij bewust van de chemische activiteiten van het bedrijf waarbij zeer zorgvuldig mee omgegaan dient te worden. Maar, het woord ‘doen’ is voor haar een belangrijk woord.

Datzelfde woord is voor CFO en CO Founder an Sustainable Fuel Plant Erik Brouwer het motto om zijn bedrijf verder te ontwikkelen. Samen met zijn compagnon bezit hij reeds een vestiging in Zeeland, maar bevlogen vertelt hij over de nieuwbouw in Harlingen en Farmsum. Op het podium stond een ondernemer die risico’s durft aan te gaan en daarbij hoopt op samenwerking binnen de regio.

 

Hans Verhees, Manager Business Development bij Veolia, vertelde ons wat de activiteiten van Veolia zijn. De slogan bij Veolia is: ‘resourcing the world’ en daarbij gaat het om 3 businesslines: Water, Waste en Energy. Hij gaf enkele praktijkvoorbeelden van hun circulaire gedachte en bracht daarbij onder andere het proces bij Douwe Egberts in Joure ter sprake.

 

De zeer interessante netwerkbijeenkomst werd afgesloten met een rijkelijk buffet.

De volgende netwerkbijeenkomst is op 18 april a.s.

 

De foto’s van de bijeenkomst treft u op deze pagina aan.

Meer nieuws in deze categorie