Kenniscafé’s van Economic Board Groningen

15 apr 2020Service

Online EBG Kenniscafé

De coronapandemie die de wereld nu raakt bepaalt voor een goed deel onze agenda, raakt ons privé en zakelijk. Onze gezondheid is natuurlijk ons grootste goed. Zakelijk staat er veel on hold en dat doet net zo goed veel pijn, in de portemonnee en mentaal. Hoe red je je nu? En straks als de economie weer volop gaat draaien? Kun je op dezelfde voet verder en wil je dat ook? Heb je daarvoor de juiste kennis en vaardigheden? Voor antwoord op deze vragen en veel meer komt EBG nu met een online serie interactieve Online EBG Kenniscafés. Deze periode biedt namelijk ook kansen, juist omdat we nu tijd hebben voor bezinning, andere activiteiten en veel meer digitaal gaan werken.

Voor wie? 
Het Online EBG Kenniscafé is zeer geschikt voor kleine ondernemers en Zzp’ers. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Ondernemers en zzp’ers in Noord- en Midden-Groningen kunnen zich gratis aanmelden.

Trainer
De online sessie wordt gegeven door Ivo Poll.

Programma 21 april

Veel werk ligt nu stil, omdat een eerste fysieke kennismaking er niet inzit. Dat is niet nodig, want contact online (met een videoverbinding) kan net zo persoonlijk zijn. Dat kun je leren.

Ook als een fysieke eerste kennismaking weer kan, dan blijft dit een interessante optie. Het scheelt namelijk ook vaak tijd en reiskosten.

  • Je leert hoe je een goede eerste online indruk maakt en de leiding neemt in het gesprek.
  • We behandelen de drie vragen die een klant altijd stelt.
  • Je leert een professionele openingszin. 
  • Je kunt vertellen jouw onderscheidend vermogen. 
  • Je oefent jouw salespitch.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 21 april
Tijd: 9.00 tot 12.00 uur
Locatie: online

Programma 28 april

Moet je business model op de schop of kun je zo op dezelfde voet verder? Het is belangrijk dat je kritisch kijkt naar je verdiensten vóór de crisis en hoe dat zich naar verwachting gaat voortzetten. In deze sessie werk je de antwoorden uit op een individueel werkblad en bepaal je zelf wat je in de groep wel en niet deelt.

  • Je gaat nadenken over wat je als ondernemer werkelijk wil verdienen.
  • Je bepaalt met welke propositie je dat gaat bereiken; of dat de huidige is of dat er aanpassing nodig is.
  • Je tekent uit hoe je dat gaat bereiken, hoeveel tijd en middelen daarvoor nodig zijn (marketing, sales, uitvoering).
  • Check: realistisch? doorgaan!

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 28 april
Tijd: 9.00 tot 12.00 uur
Locatie: online

Aanmelden
Ben je ondernemer of zzp’er in Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Midden-Groningen, Delfzijl, Oldambt of voormalig gemeente Ten Boer? Dan kun je je gratis aanmelden via het formulier hiernaast. Je krijgt zo spoedig mogelijk bericht van ons of je kunt deelnemen. Het maximum aantal deelnemers is 8.

Aanmelden
Ben je ondernemer of zzp’er in Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Midden-Groningen, Delfzijl, Oldambt of voormalig gemeente Ten Boer? Dan kun je je gratis aanmelden via het formulier op deze site. Je krijgt zo spoedig mogelijk bericht van ons of je kunt deelnemen. Het maximum aantal deelnemers is 8.

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer