7,5 miljoen voor nieuwe staalfabriek in Eemshaven

19 mrt 2019Nieuws

Staalbedrijf Van Merksteijn uit Almelo krijgt 7,5 miljoen euro subsidie voor de vestiging van een nieuwe productiefabriek voor walsdraad in de Eemshaven. Deze investering moet 280 banen opleveren. De subsidie komt voort uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Hergebruik van schroot
Van Merksteijn uit Almelo is een van de grootste producenten ter wereld van wapeningsstaal en hekwerken. Het bijzondere is dat de nieuwe fabriek walsdraad gaat maken van staalschroot. Zo wordt staalafval opnieuw gebruikt. De vernieuwende manier van produceren zorgt voor een veel lager energieverbruik en minder uitstoot van CO2. De vestiging van het staalbedrijf past goed in het vestigingsbeleid van de provincie en onze ambities voor een duurzame en circulaire economie.

Van Merksteijn koos voor de Eemshaven onder meer vanwege de goede bereikbaarheid en de beschikbaarheid van goed opgeleid en gemotiveerd personeel. De fabriek in de Eemshaven beslaat straks 50 hectare grond. De bouw van de fabriek gaat twee en een half jaar duren. In 2021 wordt de fabriek in gebruik genomen.

 

Bron: eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer