Autoschip Fremantle “zo snel mogelijk naar Eemshaven” slepen

1 aug 2023Nieuws

Het inmiddels wereldberoemde schip Fremantle Highway moet zo snel mogelijk naar de Groningse Eemshaven.

Dat althans vindt het baggerbedrijf Boskalis dat betrokken is bij de berging van het schip, dat momenteel voor de kust van Schiermonnikoog ligt.

De hoogste baas van Boskalis laat vanavond aan de NOS weten dat het wat hem betreft het verstandigst is om het schip naar de Eemshaven te slepen. Volgens hem is er zwaar weer op komst en is het verstandig om hem dan naar een veilige haven te slepen.

Op het schip zijn bijna vierduizend auto’s. De brand die vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag uitbrak, is inmiddels bijna gedoofd.

Volgens de NOS is nog niet zeker of de Freemantle ook werkelijk naar de Eemshaven komt. Daar is toestemming van de haven voor nodig, en daarover zouden momenteel besprekingen gaande zijn.

 

Bron: GIC.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer