Boskalis krijgt dijkversterkingsproject Eemshaven-Delfzijl

27 jun 2016Nieuws

Contractwaarde bedraagt ruim 40 miljoen euro voor baggeraar.
Boskalis gaat voor het waterschap Noorderzijlvest de Waddenzeedijk Eemshaven-Delfzijl versterken. Dit meldde de baggeraar uit Papendrecht dinsdag.
Met het contract is een aanneemsom van circa 60 miljoen euro gemoeid, waarvan ruim 40 miljoen euro voor Boskalis, zei het bedrijf in het begeleidend persbericht.
Het contract is nog niet definitief toegewezen aan Boskalis. Het concern meldde dat het waterschap voornemens is het dijkverbeteringsproject aan de combinatie Boskalis & KWS infra toe te kennen.
De werkzaamheden omvatten het verhogen, verbreden en aardbevingsbestendig maken van de Waddenzeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl over een afstand van twaalf kilometer. Eind 2016 zal de combinatie beginnen met de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind 2019 zijn afgerond.
Het project is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.
Het aandeel Boskalis noteerde 2,9 procent hoger op 30,14 euro op een groen Damrak.

 

Bron: Beurs.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer