Boskalis krijgt dijkversterkingsproject Eemshaven-Delfzijl

27 jun 2016Nieuws

Contractwaarde bedraagt ruim 40 miljoen euro voor baggeraar.
Boskalis gaat voor het waterschap Noorderzijlvest de Waddenzeedijk Eemshaven-Delfzijl versterken. Dit meldde de baggeraar uit Papendrecht dinsdag.
Met het contract is een aanneemsom van circa 60 miljoen euro gemoeid, waarvan ruim 40 miljoen euro voor Boskalis, zei het bedrijf in het begeleidend persbericht.
Het contract is nog niet definitief toegewezen aan Boskalis. Het concern meldde dat het waterschap voornemens is het dijkverbeteringsproject aan de combinatie Boskalis & KWS infra toe te kennen.
De werkzaamheden omvatten het verhogen, verbreden en aardbevingsbestendig maken van de Waddenzeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl over een afstand van twaalf kilometer. Eind 2016 zal de combinatie beginnen met de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind 2019 zijn afgerond.
Het project is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.
Het aandeel Boskalis noteerde 2,9 procent hoger op 30,14 euro op een groen Damrak.

 

Bron: Beurs.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer