Chemisch bedrijf investeert miljoenen in -groene- installatie

5 apr 2016Nieuws

 Het bedrijf ChemCom Industries BV in Farmsum investeert vijf miljoen euro in de bouw van een installatie voor de productie van een milieuvriendelijk oplosmiddel.


Eén miljoen euro subsidie
Om de investering mogelijk te maken krijgt het bedrijf een subsidie van één miljoen euro. Het geld komt van het ministerie van Economische Zaken en de Economic Board, een organisatie die zich inzet om de economie in het aardbevingsgebied te versterken.

Concurreren
Bij ChemCom worden harsen voor de groene houtverwerkende industrie en tussenproducten voor de chemische industrie geproduceerd. Met de investering is de nieuwe installatie wil het bedrijf haar concurrentiepositie verbeteren.

Vergroenen
'De investering levert vijf nieuwe banen op. Maar bovenal zorgt het ervoor dat het bedrijf ook in de toekomst behouden blijft voor Noord-Nederland', zegt gedeputeerde Patrick Brouns (CDA). 'Bovendien zorgt dit soort investeringen ervoor dat het chemiepark kan vergroenen. Dat vinden we erg belangrijk.'

Voor de ontwikkeling van de milieuvriendelijke oplosmiddel werkt ChemCom samen met een bedrijf uit Oostenrijk.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer