De Ecolution aanwezig op DELFSAIL 2016

27 jun 2016Nieuws

Delfzijl – DELFSAIL is weer aanstaande! Van 30 juni tot 3 juli bezoeken vele zeilschepen de haven van Delfzijl. De Ecolution, het zeilschip dat in 2008 op initiatief van de Nederlandse astronaut Wubbo Ockels in Groningen werd gebouwd, is hierbij aanwezig en op bepaalde tijdstippen te bezichtigen.

Wubbo Ockels en St. WadDuurzaam

De 26 meter lange Ecolution is niet alleen een elegant en indrukwekkend schip om te zien, maar zit tevens vol met duurzame technologie die werd ontwikkeld om het schip zoveel mogelijk klimaatneutraal te laten varen. Wubbo wilde laten zien dat we bewuster moeten en ook kunnen omgaan met onze aarde en met alles wat daar op leeft. Helaas is hij twee jaar geleden overleden maar de Stichting WadDuurzaam uit Lauwersoog heeft het schip nu in eigendom en houdt het gedachtengoed van Wubbo Ockels levend.

Voor de nabije toekomst is er de ambitie met de Ecolution rond de Noordpool te varen. Nog niet zo lang geleden kon dit niet omdat ook in de zomer het water rond de Noordpool dichtgevroren was…. maar deze tocht zal aantonen dat het pakijs zomers al zodanig wegsmelt, dat een tocht 'om de Noordpool' nu helaas tot de mogelijkheden behoort. Dit alles als gevolg van de klimaatverandering.

Delfsail 2016

Tijdens DELFSAIL ligt het schip afgemeerd aan de binnensteiger die vanaf de oranje kade te bereiken is. (Op de plattegrond nr 10.)

Belangstellenden kunnen het schip op gezette tijden bezoeken. Dit wordt aangegeven op Facebook en Twitter (WadDuurzaam). Vrijwilligers van Stichting WadDuurzaam verzorgen in kleine groepen rondleidingen door het schip. Bezoekers krijgen zo een indruk van de leef- en slaapruimtes, het motorcompartiment en de technologie die de Ecolution zo uniek maken. De bijdrage van €3- (kinderen gratis) die hiervoor wordt gevraagd, komt geheel ten goede aan het in de vaart houden van dit schip en aan kosten om het schip blijvend duurzaam te vernieuwen.

 

Meer nieuws in deze categorie