Economic Board Groningen wijzigt film-tour MOOI Nu voor iedereen beschikbaar: 360˚ Virtual Reality-film MOOI over Noord- en Midden-Groningen

16 okt 2020Nieuws

Economic Board Groningen biedt iedereen de mogelijkheid om de 360˚ Virtual Reality-film MOOI te bekijken. Geïnteresseerden kunnen op diverse locaties in Noord- en Midden-Groningen een gratis kartonnen VR-bril ophalen om de film thuis te beleven. Ook kan iedereen de film zonder VR-bril bekijken vanaf de eigen laptop, computer of smartphone via de website van EBG. Doordat de film in 360˚ is gefilmd, is het mogelijk om met de smartphone of met de cursor ‘om je heen te kijken’. MOOI is een initiatief van EBG. Naast het prachtige landschap en de karakteristieke dorpen ligt de focus in deze film op de innovatieve bedrijven en initiatieven die hier zijn ontstaan en de kansen in onze regio. EBG is sinds eind september on tour met de film MOOI, maar in verband met de aangescherpte coronamaatregelen heeft EBG deze tour aangepast. Komende maand is EBG niet aanwezig op markten in de regio en een aantal bijeenkomsten is afgezegd.

MOOI toont de industrie, de windparken, karakteristieke dorpen en het prachtige landschap. De film brengt bedrijven en ondernemers in beeld die werken aan duurzame en innovatieve oplossingen. Denk aan nieuwe toepassingen met 5G, producten en diensten op het gebied van groene chemie en energie, en de samenwerking met kennisinstellingen. De film laat ook zien hoe de jonge generatie Groningers al vroeg kennis maakt met ondernemerschap, techniek en digitale geletterdheid. De stimulerende rol van EBG in het aardbevingsgebied is als rode draad verwerkt in de film. De film duurt 9,5 minuut.

MOOI is voor iedereen

‘We willen zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om de film te zien’, vertelt Emme Groot, bestuursvoorzitter van Economic Board Groningen. ‘Daarom wilden we op tour langs ondernemers, inwoners, politici en onze samenwerkingspartners. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kan dit niet altijd en daarom hebben we ons plan aangepast.’ Geïnteresseerden kunnen een gratis kartonnen VR-bril ophalen bij een locatie in hun buurt, zolang de voorraad strekt. Hiermee kan de film met een smartphone op elke gewenste plek bekeken worden. De locaties zijn te vinden op de website www.ebgn.nl/mooi en worden nog verder aangevuld. Op deze website is de film ook te bekijken zonder VR-bril. 

Economic Board Groningen
Economic Board Groningen is opgericht om de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen te stimuleren. Ondernemers kunnen gebruikmaken van geld en advies. Ook nu, tijdens de coronacrisis, kunnen ondernemers bij EBG terecht, o.a. voor webinars, online sessies en persoonlijk advies.

De 360˚ Virtual Reality-film MOOI is tot stand gekomen met dank aan de bewoners en ondernemers in het aardbevingsgebied, gemeente Eemsdelta, gemeente Het Hogeland, gemeente Midden-Groningen, gemeente Oldambt, gemeente Groningen, Provincie Groningen en Groningen Seaports. 

 

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer