Friso Bouwgroep bouwt gasloos en aardbevingsbestendig appartementengebouw in Delfzijl

18 jun 2019Nieuws

In opdracht van Acantus werkt Friso Bouwgroep aan de bouw van 15 appartementen aan de Spoorstraat in Delfzijl. De woningen worden aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. Naar verwachting wordt het project volgend jaar februari opgeleverd.

 

Drukpalen in plaats van heipalen

In het werk wordt een bijzondere funderingsmethode toegepast. In verband met de naastgelegen bebouwing en de bodemgesteldheid is gekozen voor drukpalen in plaats van hei- of boorpalen. De palen worden met een extreem zware stelling aangevoerd en vervolgens in de grond gedrukt. Deze methode is niet eerder door Friso toegepast.

 

Gevel met eigen karakter

Het casco bestaat uit in-het-werk-gestorte-wanden, breedplaatvloeren en HSB wanden. Daarnaast krijgt de gevel door de toegepaste kleuren en materialen een geheel eigen karakter. De houten galerijen, welke afgedekt worden met lichtdoorlatende zonnepanelen vormen straks een mooie afwerking van het geheel.

 

Het project wordt naar een ontwerp van Noorderloos Architecten gerealiseerd.

 

             

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer