Friso Bouwgroep bouwt gasloos en aardbevingsbestendig appartementengebouw in Delfzijl

18 jun 2019Nieuws

In opdracht van Acantus werkt Friso Bouwgroep aan de bouw van 15 appartementen aan de Spoorstraat in Delfzijl. De woningen worden aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. Naar verwachting wordt het project volgend jaar februari opgeleverd.

 

Drukpalen in plaats van heipalen

In het werk wordt een bijzondere funderingsmethode toegepast. In verband met de naastgelegen bebouwing en de bodemgesteldheid is gekozen voor drukpalen in plaats van hei- of boorpalen. De palen worden met een extreem zware stelling aangevoerd en vervolgens in de grond gedrukt. Deze methode is niet eerder door Friso toegepast.

 

Gevel met eigen karakter

Het casco bestaat uit in-het-werk-gestorte-wanden, breedplaatvloeren en HSB wanden. Daarnaast krijgt de gevel door de toegepaste kleuren en materialen een geheel eigen karakter. De houten galerijen, welke afgedekt worden met lichtdoorlatende zonnepanelen vormen straks een mooie afwerking van het geheel.

 

Het project wordt naar een ontwerp van Noorderloos Architecten gerealiseerd.

 

             

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer