Groningen Seaports wereldleider als Ecoport!

14 mei 2018Nieuws

Groningen Seaports ontvangt a.s. donderdag voor de zesde maal het felbegeerde ecoports-certificaat en is daarmee in de wereld de eerste haven die dit certificaat voor de zesde achtereenvolgende keer heeft ontvangen! Groningen Seaports laat hiermee zien dat continu milieu-en duurzaamheidsprestaties levert in haar havens (Delfzijl en Eemshaven) en haven-gerelateerde bedrijventerreinen.  Isabelle Ryckbost, secretaris generaal van de Europese zeehavensorganisatie (ESPO: www.espo.be) ), zal a.s. donderdag het certificaat aan Cas König, directeur Groningen Seaports, overhandigen.

 

Duurzame stempel

Ecoports is een wereldwijd keurmerk voor duurzame havens die iedere twee jaar voortgang boeken in de milieuprestaties.

Het certificaat vervalt vervolgens ook weer na twee jaar.  Groningen Seaports krijgt het certificaat omdat Lloyds Register (de controlerende organisatie namens ESPO) vooral heeft geconstateerd dat het havenbedrijf veel doet om duurzaamheid en milieumaatregelen in haar gebied te ontwikkelen en te waarborgen. Te denken valt aan de realisatie van  industriewaterleiding, stoomleiding, waterstof, zonnepark, windmolens, mar ook de tijdelijke natuur, natuurmonitoring, en onderzoek naar hergebruik van composieten.

 

GSP krijgt het certificaat tijdens een trilaterale havenbijeenkomst in Harlingen, trilateraal omdat de havens van Duitsland, Denemarken bij elkaar komen en ervaringen en projecten worden uitgewisseld. Deze bijeenkomst is ook ter inspiratie voor de Wadden ministers van Duitsland, Denemarken en Nederland (Carola Schouten), Cas zal na afloop van deze bijeenkomst, als vertegenwoordig van de waddenhavens in Duitsland, Denemarken en Nederland ook met deze ministers het gesprek aangaan over de duurzaamheid van de havens langs de Waddenzee. Volgende week vrijdag zullen de ministers in de ministeriële conferentie afspraken maken over gezamenlijke ambities voor de Waddenzee.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer