J. Wildeman Storage & Logistics wil met een directe lijn naar de haven van Rotterdam

11 mei 2017Nieuws

Snelst groeiend bedrijf in Eemsmond heeft plannen

J. Wildeman Storage & Logistics wil met een directe lijn naar de haven van Rotterdam

Nog maar een half jaar in bedrijf, maar de loods staat vol en er zijn al uitbreidingsplannen. Het gaat J. Wildeman Storage & Logistics voor de wind met zijn nieuwe bedrijf. De oplossing die het bedrijf biedt aan de klanten was er nog niet in deze regio en op het Chemie Park. Er was duidelijk behoefte aan.  

In de loods staan onder andere materialen opgeslagen van Rituals en Lubrizol. Ook bij de vestiging in Hoogezand is het druk en staat de loods vol. De voorbereidingen voor uitbreiding op het Chemie Park met een containerterminal op het naast de loods gelegen terrein is in volle gang. Het is merkbaar dat de economie begint aan te trekken, bedrijven willen meer produceren en gaan weer investeren. In de logistiek is dat meteen merkbaar, want dat is een belangrijke schakel.

Positieve stimulans
De planning is om alles op 1 augustus gereed te hebben zodat in augustus of september van start gegaan kan worden. Om de vloer van de containerterminal gereed te maken voor het gewicht van de te stallen containers en vrachtwagens moest er wel wat gebeuren. De financiering van de nieuwbouw is rondgekomen met behulp van een RIG-subsidie, een belangrijk element, anders was het niet doorgegaan. Op de hoek van de containerterminal staat een klein kantoor gepland. Handig voor aan- en afvoer van de containers, want het zit tegenover poort 3. De nieuwbouw en groei van J. Wildeman Storage & Logistics geeft een positieve stimulans aan de andere bedrijven op het Chemie Park en biedt nieuwe mogelijkheden.

Rechterhand
Op het Chemie Park heeft het bedrijf op dit moment twee stagiaires in huis. In juli wordt iemand in dienst genomen voor de containerterminal. Om te kunnen blijven groeien is Jos Wildeman daarnaast op zoek naar een rechterhand.

Overname
Ondertussen is J. Wildeman Storage & Logistics het snelst groeiende bedrijf in de Eemsmond. Ze ging in anderhalf jaar tijd van nul naar 9 medewerkers. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij andere bedrijven, want er hebben zich al 3 bedrijven gemeld met de vraag of J.Wildeman S&L te koop is. Wat overigens niet het geval is. Wildeman vind het werk zelf te leuk.

Naar Rotterdam
De ondernemer heeft nog ambities op het Chemie Park, Hij ziet meer mogelijkheden in de toekomst. Hij denkt na over een efficiëntere logistiek per binnenschip vanaf het Chemie Park met een directe lijn naar de haven van Rotterdam. Je zou dan de zeecontainers vanaf het Chemie Park direct op een schip kunnen laden en in een paar dagen is alles in Rotterdam voor verder vervoer over de hele wereld. Veel product dat hier in Delfzijl gemaakt wordt gaat naar Azië, Amerika en Europa. Hij ziet hier genoeg containeraanbod zodat dit uit kan. Vervoer per binnenschip is veel veiliger en duurzamer dan transport per vrachtwagen. Ook op dat gebied zou hiermee een besparing gemaakt kunnen worden. Dit is voor nieuwe investeerders op het Chemie Park ook een positieve ontwikkeling.

Bron: Chemieparkdelfzijl.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer