Miljoenen voor aardbevingsbestendige dijk Eemshaven-Delfzijl

18 apr 2017Nieuws

De dijk tussen de Eemshaven en Delfzijl wordt aardbevingsbestendig gemaakt. De NAM betaalt de kosten, ongeveer 3,8 miljoen euro.

Sensoren

Het waterschap Noorderzijlvest heeft een aannemer brengt opdracht gegeven om op een aantal plekken in en bij de 12 kilometer lange dijk geotextiel, kleidepots en sensoren aan te brengen.

De toestand van de dijk is trouwens beter bestand tegen aardbevingen dan werd verondersteld. dat is gebleken uit nader onderzoek door deskundigen uit de Verenigde Staten, Japan, Turkije en Nederland.

Damwanden niet nodig

De zandlagen onder de dijk zijn vermengd met klei. Het gevaar dat de zandlagen na een aardbeving verweken en de dijk inzakt, is daardoor veel kleiner. Vergaande maatregelen, zoals het aanbrengen van damwanden, zijn dus gelukkig niet nodig.

De NAM trek de knip overigens ook voor het bevingsbestendig maken van het treinspoor tussen Roodeschool en de Eemshaven. Het gaat om 62.000 euro.

bron: dvhn.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer