Netwerkbijeenkomst 29 september 2022

11 okt 2022Bijeenkomsten, Eemshaven, Nieuws

Op 29 september 2022 organiseerden we weer onze netwerkbijeenkomst.

Gert de Groot, lid van Eemhaven.info en eigenaar van Landstra & de Groot Webdesign, omschreef de bijeenkomst op een fraaie wijze:

Vanavond de netwerk bijeenkomst bezocht van Eemshaven.info in de evenementenhal in Delfzijl. De zaal zat vol met vertegenwoordigers van 140 bedrijven en instellingen. Wauw!!

Spreker Jenz Verbogt vertelde over vrijetijdsbeleving in de provincie Groningen. En niet alleen gekoppeld aan toerisme, wat ook mijn eerste gedachte was, maar juist voor de medewerkers van onze Groninger bedrijven. Dat is wel iets om over na te denken!
Als je als Groninger gebied wat te bieden hebt, dan willen mensen er wonen, (be)leven en werken! Het blijft altijd een kip en ei verhaal. Maar de gedachte vrijetijdsbeleving creëren als voorwaarde om te kunnen wonen, leven en werken. Anders denken is nogal actueel!
Bijvoorbeeld, LNG importeren mogelijk maken bij de nieuwe terminal in de Eemshaven. Binnen een half jaar gerealiseerd door de Gasunie, is indrukwekkend. Of het investeringsbedrijf Necron, dat een bedrijfsgebouw realiseert met de gedachte:”wat levert het op voor het gebied”, en daar je bedrijfsmodel op aanpassen.
Anders denken, is in roerige tijden noodzakelijk met een onzekere toekomst.
En leuk om te horen dat bedrijven zich langzamerhand realiseren dat ook onze jongeren geïnspireerd moeten worden zodat ze hun talent leren benutten in het vakgebied wat ze aanspreekt.
Krapte op de arbeidsmarkt, daar kunnen we gezamenlijk wat aan doen. Niet direct, maar voor straks. Dus, open je bedrijfsdeuren en laat zien wat je te bieden hebt, niet te bescheiden!! Kansrijke Groningers helpt je hierbij. Kijk op https://lnkd.in/d9Atfj-c

 

Jan Zeeman maakte de foto’s en die treft u hier aan.

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer