Netwerkbijeenkomst 29 september 2022

11 okt 2022Bijeenkomsten, Eemshaven, Nieuws

Op 29 september 2022 organiseerden we weer onze netwerkbijeenkomst.

Gert de Groot, lid van Eemhaven.info en eigenaar van Landstra & de Groot Webdesign, omschreef de bijeenkomst op een fraaie wijze:

Vanavond de netwerk bijeenkomst bezocht van Eemshaven.info in de evenementenhal in Delfzijl. De zaal zat vol met vertegenwoordigers van 140 bedrijven en instellingen. Wauw!!

Spreker Jenz Verbogt vertelde over vrijetijdsbeleving in de provincie Groningen. En niet alleen gekoppeld aan toerisme, wat ook mijn eerste gedachte was, maar juist voor de medewerkers van onze Groninger bedrijven. Dat is wel iets om over na te denken!
Als je als Groninger gebied wat te bieden hebt, dan willen mensen er wonen, (be)leven en werken! Het blijft altijd een kip en ei verhaal. Maar de gedachte vrijetijdsbeleving creëren als voorwaarde om te kunnen wonen, leven en werken. Anders denken is nogal actueel!
Bijvoorbeeld, LNG importeren mogelijk maken bij de nieuwe terminal in de Eemshaven. Binnen een half jaar gerealiseerd door de Gasunie, is indrukwekkend. Of het investeringsbedrijf Necron, dat een bedrijfsgebouw realiseert met de gedachte:”wat levert het op voor het gebied”, en daar je bedrijfsmodel op aanpassen.
Anders denken, is in roerige tijden noodzakelijk met een onzekere toekomst.
En leuk om te horen dat bedrijven zich langzamerhand realiseren dat ook onze jongeren geïnspireerd moeten worden zodat ze hun talent leren benutten in het vakgebied wat ze aanspreekt.
Krapte op de arbeidsmarkt, daar kunnen we gezamenlijk wat aan doen. Niet direct, maar voor straks. Dus, open je bedrijfsdeuren en laat zien wat je te bieden hebt, niet te bescheiden!! Kansrijke Groningers helpt je hierbij. Kijk op https://lnkd.in/d9Atfj-c

 

Jan Zeeman maakte de foto’s en die treft u hier aan.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer