PvdA eist duidelijkheid over veiligheid Chemiepark Delfzijl

11 nov 2015Nieuws

 Waarom laat de aanpak van de veiligheid van het Chemiepark in Delfzijl op zich wachten? Daar wil de Tweede Kamerfractie van de PvdA een antwoord op hebben van minister Henk Kamp van Economische Zaken.
Geen sluitende aanpak
In kamervragen wijzen de PvdA'ers erop dat in het meerjarenprogramma van Nationaal Coördinator Hans Alders 'geen sluitende aanpak' van de chemiesetor in de havenstad is opgenomen.

De partij wil weten of en wanneer alle chemiebedrijven aardbevingsbestendig worden gemaakt. Ook vraagt de PvdA zich af waarom het onderzoek naar de veiligheid van het Chemiepark bij aardbevingen en bodemdaling al twee-en-half jaar op zich laat wachten.

Aardbevingsbestendige normen
Verder wordt aangedrongen op aardbevingsbestendige normen voor technische installaties en opslagtanks van chemiebedrijven.

Eerder deze week drongen burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl en de provincie ook al aan op meer duidelijkheid over de risico's die bedrijven op het Chemiepark lopen bij aardbevingen. Ook zij vinden dat in het plan van Alders concrete maatregelen ontbreken.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer