Seaports vermeldt trots de eerste bezoeker van vleermuizentoren

12 nov 2015Nieuws

 De vleermuizentoren op Dataport Eemshaven heeft zijn eerste bezoeker verwelkomd. Het gaat waarschijnlijk om een dwergvleermuis. De toren is geplaatst als compensatie voor de sloop van boerderij Morgenster, die door de komst van Google weg moest.
Zowel in als om de boerderij verbleven veel vleermuizen die daar de winter doorbrachten en daar een broedlocatie hadden.

Om de dieren toch een onderkomen te bieden heeft Groningen Seaports vleermuiskasten opgehangen en de vleermuistoren gebouwd.

Volgens Seaports hebben de maatregelen gehopen, want er zijn verschillende vleermuizen in het gebied waargenomen. Het gaat om de tweekleurige vleermuis, de gewone en de ruige dwergvleermuis, de laatvlieger en de watervleermuis.

Seaports vermoedt dat het bij de dwergvleermuis die de toren heeft gevonden gaat om de snelste huisvesting van een vleermuis in een nieuwbouwtoren in Nederland.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer