Seaports vermeldt trots de eerste bezoeker van vleermuizentoren

12 nov 2015Nieuws

 De vleermuizentoren op Dataport Eemshaven heeft zijn eerste bezoeker verwelkomd. Het gaat waarschijnlijk om een dwergvleermuis. De toren is geplaatst als compensatie voor de sloop van boerderij Morgenster, die door de komst van Google weg moest.
Zowel in als om de boerderij verbleven veel vleermuizen die daar de winter doorbrachten en daar een broedlocatie hadden.

Om de dieren toch een onderkomen te bieden heeft Groningen Seaports vleermuiskasten opgehangen en de vleermuistoren gebouwd.

Volgens Seaports hebben de maatregelen gehopen, want er zijn verschillende vleermuizen in het gebied waargenomen. Het gaat om de tweekleurige vleermuis, de gewone en de ruige dwergvleermuis, de laatvlieger en de watervleermuis.

Seaports vermoedt dat het bij de dwergvleermuis die de toren heeft gevonden gaat om de snelste huisvesting van een vleermuis in een nieuwbouwtoren in Nederland.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer