Seaports vermeldt trots de eerste bezoeker van vleermuizentoren

12 nov 2015Nieuws

 De vleermuizentoren op Dataport Eemshaven heeft zijn eerste bezoeker verwelkomd. Het gaat waarschijnlijk om een dwergvleermuis. De toren is geplaatst als compensatie voor de sloop van boerderij Morgenster, die door de komst van Google weg moest.
Zowel in als om de boerderij verbleven veel vleermuizen die daar de winter doorbrachten en daar een broedlocatie hadden.

Om de dieren toch een onderkomen te bieden heeft Groningen Seaports vleermuiskasten opgehangen en de vleermuistoren gebouwd.

Volgens Seaports hebben de maatregelen gehopen, want er zijn verschillende vleermuizen in het gebied waargenomen. Het gaat om de tweekleurige vleermuis, de gewone en de ruige dwergvleermuis, de laatvlieger en de watervleermuis.

Seaports vermoedt dat het bij de dwergvleermuis die de toren heeft gevonden gaat om de snelste huisvesting van een vleermuis in een nieuwbouwtoren in Nederland.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer