Twijfels in Kamer over resultaten Economic Board

18 jan 2016Nieuws

PvdA-Kamerlid Jan Vos heeft een bommetje gelegd onder Economic Board Groningen. Bij de hoorzitting over de gaswinning in de Tweede Kamer maandag sprak hij zijn twijfels uit over het nut van deze organisatie.


Honderd miljoen euro
Economic Board houdt zich bezig met het versterken van de economie in het aardbevingsgebied. Daarvoor hebben de NAM en de provincie Groningen voor de komende vijf jaar bijna honderd miljoen euro beschikbaar gesteld.

Andere besteding
Vos heeft zo zijn twijfels: 'Economic Board is al een tijd bezig, maar we merken er weinig van. Het geld wordt vooral in de organisatie gestopt. Ik ben niet erg overtuigd van een goede besteding van het geld', merkt Vos op.

Hij overweegt minister Henk Kamp van Economische Zaken voor te stellen een deel van het geld een andere bestemming te geven. Daarbij noemt hij het in ere herstellen van de waardevermeerderingsregeling.

 

Aanbestedingregels
Directeur Marco Smit van Economic Board Groningen wijst er op dat het tijd kost om de nieuwe organisatie op te bouwen. 'Wij voelen ook de tijdsdruk om geld uit te geven. We hebben bijvoorbeeld bij projecten te maken met aanbestedingsregels. Het kost tijd om daar aan te voldoen', licht Smit toe.

Hij wijst er verder op dat er inmiddels geld is geleend aan ondernemers, die plannen hebben voor het aardbevingsgebied.

 

Hoorzitting
De Tweede Kamer in Den Haag hield maandagmiddag een hoorzitting over het gasbesluit van minister Kamp van eind december vorig jaar. De minister maakte toen bekend dat er jaarlijks maximaal 27 miljard kuub gas uit de Groningse bodem mag worden gehaald. Tal van deskundingen kwam maandagmiddag tijdens de zitting aan het woord. De hoorzitting werd gehouden ter voorbereiding op het gasdebat op 26 januari.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer