Unieke leergang Offshore Wind: 17 deelnemers ronden succesvol af

11 feb 2021Nieuws

Woensdagmiddag ontvingen de eerste 17 deelnemers aan de leergang ‘Offshore Wind’ hun certificaat van deelname. Ze volgden de afgelopen periode tien bijeenkomsten waarin verschillende facetten van Offshore Wind aan bod kwamen. Met deze leergang wordt ingespeeld op de steeds grotere rol die Wind op Zee speelt, juist ook in onze regio. Nienke Homan (gedeputeerde provincie Groningen) en Wim van de Pol (bestuursvoorzitter Noorderpoort) waren online aanwezig om de certificaten aan de deelnemers ‘uit te reiken’.

In de bijeenkomsten – waaraan in totaal ruim 100 geïnteresseerden deelnamen – kwamen vragen op tafel als: ‘Wat komt er kijken bij de aanleg van windparken op zee?’, ‘Hoe zet je wind om in elektriciteit?’, ‘Wat doet een Windtechnicus eigenlijk?’. Boeiende sprekers uit het werkveld en het onderwijs namen de deelnemers mee in de wereld van deze duurzame energievorm. De bijeenkomsten vonden plaats in onder andere Eemshaven, Delfzijl en Groningen. Plaatsen die onderdeel uitmaken van het kloppend hart van de sector Wind op Zee. De laatste bijeenkomsten waren online.

Nienke Homan, gedeputeerde provincie Groningen: “Windenergie biedt enorme innovatieve kansen en levert bovendien directe werkgelegenheid aan onze regio. Deze leergang is een mooi voorbeeld van hoe we ons samen voorbereiden op de banen van morgen en dus op de toekomst van onze provincie.”

Wim van de Pol, bestuursvoorzitter Noorderpoort vult aan: “Dat kan alleen maar door goed samen te werken met het bedrijfsleven en met collega-onderwijsinstellingen. Samen leiden we immers de vakmensen van de toekomst op en zorgen we voor een nog sterkere regio. En dit onderwerp leeft! Dat hebben we wel gezien aan het grote animo voor deze leergang. Dat vraagt dus ook om een mooi vervolg en die handschoen pakken we weer met elkaar op.”

De leergang Offshore Wind wordt aangeboden door Noorderpoort, Northern Netherlands Offshore Wind (NNOW), Provincie Groningen, New Energy Coalition, Groningen Seaports, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Nationaal Programma Groningen. In april 2021 wordt gestart met een nieuwe serie bijeenkomsten. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij leergang@nnow.nl.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer