Bultena krijgt landelijke dekking door overname Tillemans

5 jun 2019Service

Jos (77) en Til Tillemans en Erik Jansen (45) hebben een akkoord gesloten over de overname van Tillemans door Bultena. Bultena neemt alle bedrijfsactiviteiten (Verreikerverhuur en Montage) over. De machines, het personeel en ook de lopende werken gaan mee over naar Bultena.

Jos en Til Tillemans zijn samen tweeënvijftig jaar geleden, met trekker en wagen begonnen de logistiek op de bouwplaats te regelen. In de jaren daarna is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf, opererend vanuit Mill (Noord Brabant), maar werkzaam in heel Nederland. In de jaren negentig heeft Tillemans een succesvolle omslag naar roterende verreikers gemaakt. Vorig jaar is er nog veel geïnvesteerd in nieuwe verreikers, oa een Merlo ROTO 50.35 Plus. Een machine die naadloos aansluit bij de montage activiteiten (Gips / Xella) van Tillemans.

Jos Tillemans geeft aan: “Met pijn in het hart neem ik afscheid, het ondernemen heeft mij al die jaren namelijk veel plezier gegeven. Maar voor een ieder komt er een moment dat je moet stoppen. En na de gevoerde gesprekken met Erik Jansen heb ik er vertrouwen in dat het bedrijf bij hem in goede handen is”. Door de enorme inzet van Jos en Til Tillemans en hun medewerkers staat het bedrijf nu waar het staat, namelijk in de top drie van Nederland! Tillemans heeft een goed onderhouden vloot van meer dan dertig verreikers, mooie montage projecten en veertig vakkundige personeelsleden, iets waar Jos en Til Tillemans trots op mogen zijn. Toon Vervoort is al een aantal jaren verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de Tillemans activiteiten, dit blijft zo. Erik Jansen geeft aan: “Wij werken met vestigingsleiders, Toon zal voor ons de vestiging Mill gaan leiden”. Om er voor te zorgen dat de overname voor zowel personeel als klanten soepel verloopt, gaat Toon de overname dan ook begeleiden.

Bultena werkt nu vanuit drie vestigingen (Groningen, Leeuwarden en Alphen ad Rijn), daar wordt de vestiging Mill aan toegevoegd. De overgenomen verreikers en verreikermachinisten passen naadloos bij de huidige activiteiten van Bultena. De montage werkzaamheden zijn een aanvulling op de huidige activiteiten van Bultena. Erik Jansen zegt: “De montage werkzaamheden zijn nieuw voor ons! Voor Tillemans is dit niet nieuw en het personeel gaat mee over. Daarmee borgen we dat de kennis en de kunde blijft”.

Door de overname verwacht Bultena haar positie in Nederland nog verder te versterken. In totaal heeft Bultena hiermee ongeveer honderd machinisten en verreikers. Bultena kan met de landelijke dekking haar klanten nog beter van dienst zijn.

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer