Neem een kijkje bij hoogspanningsaanleg op Eemshaven

5 jun 2019Service

TenneT en aannemer Alsema openen op zaterdag 15 juni van 11 uur tot 15 uur de deuren van het werkterrein aan de Robbenplaatweg in Eemshaven. Tijdens de landelijke Dag van de Bouw (www.debouwmaakthet.nl) kan iedereen komen kijken hoe wij werken aan een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen twee hoogspanningsstations in Eemshaven.

Op het terrein zijn materialen en machines te bekijken en te beleven. Ook is deTenneT- informatiebus aanwezig, o.a. met een virtual reality reis door een hoogspanningsverbinding. En je kunt mee met een toerbus die langs enkele TenneT-projecten in de buurt rijdt.

Alsema is een familiebedrijf uit Zuidlaren. Dagelijks houden ca. 75 gedreven en enthousiaste collega's zich bezig met het ontwerpen en aanleggen van complexe hoogspanningskabelnetwerken en leidingsystemen voor het transport van (duurzame) elektrische energie, gas, drink- en afvalwater. Daarnaast is het bedrijf actief in de installatietechniek. Alsema combineert vakmanschap met moderne technieken op uiteenlopende projecten door heel Nederland.

 

TenneT

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT is verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit in Nederland en een deel van Duitsland. Ze beheert 21.000 kilometer hoogspanningsverbinding en 462 –stations.

https://www.debouwmaakthet.nl/project-detail/410/versterking-hoogspanningsnet-in-de-eemshaven-groningen

 

 

Meer nieuws in deze categorie

GroBusiness – Route2Market

Wij van GroBusiness, organiseren op dinsdag 12 april ons allereerste live GroBusiness café voor MKB in Stad en Ommeland. Tijdens het café gaan we in op de Route2Market, het nut én de noodzaak van een gestructureerde marktbenadering, versterkt door het snel...

Lees meer
S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems internationaal met Andon-bord

S&S Systems heeft een revolutionair multi-level, interactief Andon-bord afgeleverd voor procesoptimalisatie bij Emerson. Emerson Automation Solutions, onderdeel van het wereldwijde Emerson Inc., is een wereldwijd Fortune 500 productiebedrijf dat technologie en...

Lees meer