Mark voorziet studentencomplex van aangenaam binnenklimaat

24 feb 2016Service

Met vijf Mark Airstream plug and play luchtbehandelings- kasten met elk een capaciteit van 14.000 m³/h zorgt Mark Climate Technology voor een maximale hoeveelheid verse lucht van 70.000 m³ per uur voor studenten in het nieuwe wooncomplex AmstelHome in Amsterdam. Hierdoor kunnen de bewoners studeren, slapen en ontspannen in een omgeving waar een comfortabel niveau aan frisse lucht is.

Doordat de luchtstroom bij de roosters kan worden ingesteld, is er een optimale afstelling mogelijk waarbij de hoeveelheid verse lucht maximaal is en de mate van geluid minimaal. Voor Mark een mooi project om te laten zien dat men naast bedrijfshallen, ook scholen, kantoren en appartementencomplexen van passende luchtbehandeling voorziet. Daarnaast biedt Mark meerwaarde door samen te werken met CMK Luchttechniek voor de levering en montage van het kanaalwerk.

De Airstream plug and play WTW-unit is ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitseisen van de RLT-norm. De unit heeft een tegenstroomwisselaar met een rendement van wel 90%. Deze zorgt ervoor dat 90% van de afgevoerde energie wordt afgegeven aan de verse toevoerlucht. Door dit hoge rendement is in de meeste gevallen geen naverwarming nodig. Hierdoor is de Airstream een duurzame oplossing voor het ventileren van gebouwen. Bij AmstelHome is er gekozen voor een buitenopstelling, maar de Airstream is ook leverbaar als binnenopstelling. De aansturing en uitlezing kan naast lokaal, op afstand via een handheld, computer of gebouwbeheerssysteem.

AmstelHome
Het in september 2015 in Amsterdam geopende studentencomplex AmstelHome biedt aan 520 studenten een zelfstandige woning met keuken en badkamer. De woonunits hebben een vloeroppervlakte van 21 m² en maken onderdeel uit van een eigentijdse beleving door de vele faciliteiten die aanwezig zijn. Zoals studieruimtes, een gezamenlijke tuin, een grand café en een sportveld op het dak van het complex. Het pand is gerealiseerd door Verweij Mungra Vastgoed en gebouwd door Jan Snel Flexibel Bouwen. De installateur Bogro Snelrewaard B.V. was verantwoordelijk voor het installatiewerk.

Klik hier voor meer informatie over de Mark Airstream

Meer nieuws in deze categorie

Een werkplaats vol takels voor Hijsspecialist.nl

Een werkplaats vol takels voor Hijsspecialist.nl

De keurmeesters van Hijsspecialist.nl hebben uiteenlopende werkzaamheden. Ook in deze periode worden de opdrachten op locatie én in onze werkplaats – met gepaste maatregelen – uitgevoerd. Zo ook het keuren van diverse producten, zoals takels. De afgelopen weken stond...

Lees meer
Vacature Holland Malt: elektrotechnisch engineer

Vacature Holland Malt: elektrotechnisch engineer

Als  Elektrotechnisch Engineer, ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en verbeteren van procesbesturingssystemen binnen de Mouterij (één van de grootste en modernste van Europa). Enerzijds ontwerp én beheer je de besturingssystemen, maar ook het ontwikkelen van...

Lees meer