Kamer steunt ook tweede motie over energiepremie

7 mrt 2016Nieuws

 De Tweede Kamer heeft dinsdag een tweede motie over de waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied aangenomen. Hiermee wil de kamer voorkomen dat een deel van de mensen die een beroep op deze regeling doet naast het net vist.
Deze motie van de VVD, PvdA en GroenLinks krijgt brede steun in de kamer. Aanleiding is de onrust die over de energiepremie van vierduizend euro is ontstaan. De kamer heeft er moeite mee dat Groningen zo lang in onzekerheid wordt gehouden.

Het budget is fors overschreden. Het gevolg is dat een deel van de aanvragen niet gehonoreerd dreigt te worden.

Algemene stemmen
Eerder werd al een VVD-motie met algemene stemmen aangenomen over de regeling. Daarin wordt aangedrongen op het in ere herstellen van de premie. Minister Kamp van Economische Zaken maakte eind vorig jaar een einde aan de waardevermeerderingsregeling.

De bewindsman heeft de kamer laten weten deze motie nog niet uit te voeren. Hij wil wachten op de voorjaarsnota van het kabinet. Als reactie daarop kwamen drie partijen vorige week bij het mijnbouwdebat met een nieuwe motie.

Aanvragen aanhouden
De Tweede Kamer wil zo voorkomen dat mensen de premie niet krijgen. De regering wordt verzocht de beoordeling van de aanvragen waar geen geld voor is aan te houden, totdat er duidelijkheid is over het mogelijk voortzetten van de regeling.

Ook wordt er op aangedrongen de kamer op de hoogte te houden van de verdere discussie over de regeling in het kabinet.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer