Kamer steunt ook tweede motie over energiepremie

7 mrt 2016Nieuws

 De Tweede Kamer heeft dinsdag een tweede motie over de waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied aangenomen. Hiermee wil de kamer voorkomen dat een deel van de mensen die een beroep op deze regeling doet naast het net vist.
Deze motie van de VVD, PvdA en GroenLinks krijgt brede steun in de kamer. Aanleiding is de onrust die over de energiepremie van vierduizend euro is ontstaan. De kamer heeft er moeite mee dat Groningen zo lang in onzekerheid wordt gehouden.

Het budget is fors overschreden. Het gevolg is dat een deel van de aanvragen niet gehonoreerd dreigt te worden.

Algemene stemmen
Eerder werd al een VVD-motie met algemene stemmen aangenomen over de regeling. Daarin wordt aangedrongen op het in ere herstellen van de premie. Minister Kamp van Economische Zaken maakte eind vorig jaar een einde aan de waardevermeerderingsregeling.

De bewindsman heeft de kamer laten weten deze motie nog niet uit te voeren. Hij wil wachten op de voorjaarsnota van het kabinet. Als reactie daarop kwamen drie partijen vorige week bij het mijnbouwdebat met een nieuwe motie.

Aanvragen aanhouden
De Tweede Kamer wil zo voorkomen dat mensen de premie niet krijgen. De regering wordt verzocht de beoordeling van de aanvragen waar geen geld voor is aan te houden, totdat er duidelijkheid is over het mogelijk voortzetten van de regeling.

Ook wordt er op aangedrongen de kamer op de hoogte te houden van de verdere discussie over de regeling in het kabinet.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer