Kamer steunt ook tweede motie over energiepremie

7 mrt 2016Nieuws

 De Tweede Kamer heeft dinsdag een tweede motie over de waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied aangenomen. Hiermee wil de kamer voorkomen dat een deel van de mensen die een beroep op deze regeling doet naast het net vist.
Deze motie van de VVD, PvdA en GroenLinks krijgt brede steun in de kamer. Aanleiding is de onrust die over de energiepremie van vierduizend euro is ontstaan. De kamer heeft er moeite mee dat Groningen zo lang in onzekerheid wordt gehouden.

Het budget is fors overschreden. Het gevolg is dat een deel van de aanvragen niet gehonoreerd dreigt te worden.

Algemene stemmen
Eerder werd al een VVD-motie met algemene stemmen aangenomen over de regeling. Daarin wordt aangedrongen op het in ere herstellen van de premie. Minister Kamp van Economische Zaken maakte eind vorig jaar een einde aan de waardevermeerderingsregeling.

De bewindsman heeft de kamer laten weten deze motie nog niet uit te voeren. Hij wil wachten op de voorjaarsnota van het kabinet. Als reactie daarop kwamen drie partijen vorige week bij het mijnbouwdebat met een nieuwe motie.

Aanvragen aanhouden
De Tweede Kamer wil zo voorkomen dat mensen de premie niet krijgen. De regering wordt verzocht de beoordeling van de aanvragen waar geen geld voor is aan te houden, totdat er duidelijkheid is over het mogelijk voortzetten van de regeling.

Ook wordt er op aangedrongen de kamer op de hoogte te houden van de verdere discussie over de regeling in het kabinet.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer