Komst Gronings windtestpark onzeker

15 feb 2016Nieuws

Geruzie en getreuzel zijn er de voornaamste oorzaken van dat het windtestpark van ECN bij de Eemshaven maar niet van de grond komt. “Je kunt hier wel een roman over schrijven.”

 

ECN had al enkele jaren geleden zijn oog laten vallen op de Julianapolder bij de Eemshaven voor de bouw van een windtestpark. Daar zouden acht offshore windturbines kunnen worden getest. De energiemaatschappijen Nuon en RWE zijn het echter oneens over waar de nieuwe windturbines geplaatst moeten worden. Het plaatsen van nieuwe windturbines kan namelijk de opbrengst van hun bestaande windturbines beïnvloeden. Daarbij komt dat het ministerie van EZ de plannen nog niet eens in procedure heeft genomen. Luc Rademakers, directeur van Windenenergy Facilities, een dochteronderneming van ECN, luidt in het Dagblad van het Noorden de noodklok. “We worden bestookt met vragen van klanten die turbines willen bouwen in ons testpark. Ze hebben gemerkt dat er problemen zijn en willen weten waar ze aan toe zijn. Op dit moment moeten we klanten teleurstellen. Eén klant is afgehaakt en naar het buitenland vertrokken.” Hij waarschuwt dat niet te lang moet worden gewacht, aangezien de installaties dan elders worden getest. Maar waar de oplossing ligt, weet hij ook niet. “We vragen ons af wie in deze kwestie de sleutel heeft. Je kunt hier wel een roman over schrijven.”

 

Bron: Eemsdeltakringen

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer